Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Amazon vo veľkom prepúšťa. O prácu prídu stovky ľudí v divíziách Twitch a Prime Video

Divízie Amazonu zápasia s finančnými problémami.

10.01.2024 19:50
Amazon Foto: ,
debata

Internetová platforma Twitch, ktorá sa zaoberá streamovaním (živým vysielaním) videohier, prepustí 500 zamestnancov, čo je tretina jej pracovnej sily. Napriek veľkej popularite medzi hráčmi zápasí s vážnymi finančnými problémami. Spoločnosť, ktorá patrí do portfólia internetového predajcu Amazon, to oznámila v stredu.

Gigant online predaja Amazon začal minulý rok svoju doteraz najväčšiu kampaň na znižovanie počtu pracovných miest, ktorá podľa jeho vyjadrení zasiahne približne 27-tisíc pozícií v rámci celej spoločnosti. Amazon zároveň oznámil, že prepúšťa aj stovky ľudí v divízii Prime Video a v štúdiu MGM.

Vydrica Čítajte aj Najluxusnejšia časť Bratislavy je takmer hotová. Už o pár mesiacov ju čaká veľkolepé otvorenie

Spoločnosť Twitch, ktorú v roku 2014 kúpil Amazon za takmer jednu miliardu dolárov (910 miliónov eur), sa v poslednom čase dostala do problémov a nedávno ukončila činnosť na hlavnom trhu v Južnej Kórei pre nezvládnuté problémy s nákladmi. Ohlásené škrty prichádzajú v čase, keď Twitch zasiahol odchod vrcholových manažérov v rámci rozsiahleho úsilia o znižovanie nákladov vo všetkých divíziách Amazonu.

„Ukázalo sa, že naša organizácia je stále podstatne väčšia, než by vzhľadom na veľkosť nášho podniku mala byť,“ uviedol Dan Clancy, generálny riaditeľ spoločnosti Twitch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Twitch #Prime Video