Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pellegrini sa ospravedlňuje za reakciu svojej hovorkyne: Nevhodné slová do médií nepatria

Predseda parlamentu Peter Pellegrini sa ospravedlňuje za nevhodné slová svojej hovorkyne Patrície Medveď Macíkovej.

29.11.2023 06:20
Pellegrini raši tomáš Foto: ,
Peter Pellegrini. V pozadí Richard Raši a Erik Tomáš
debata (160)
Iliev Čítajte rozhovor Iliev z ta3 prvýkrát o svojej novej relácii: Energiu už nechcem míňať na politikov

„Moja hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková je temperamentná žena a občas jej v súkromí "uletí“ jazyk. Presne tak sa stalo aj v neformálnom rozhovore s novinárkou denníka Sme, ktorá tento rozhovor následne zverejnila," napísal predseda parlamentu Peter Pellegrini na sociálnej sieti.

Reportérka denníka Sme sa pýtala, prečo má Pellegrini pridelený služobný byt, keď vlastní v Bratislave luxusný byt neďaleko parlamentu. Na služobné ubytovanie má nárok každý poslanec, ktorý nemá trvalé bydlisko v Bratislave, čo Pellegrini formálne spĺňa. Trvalé bydlisko má v Banskej Bystrici.

poslanec kalinak Čítajte aj Ostrá debata medzi Erikom Kaliňákom a českým moderátorom: Video z rozhovoru sa stalo virálom

„Čo vás do toho, na aký účel mu to je? Keby tam aj teraz mal štyri šteniatka zavreté, tak všetkých je nás do toho prd,“ zareagovala na otázku denníka Sme Medveď Macíková, ktorá zodpovedá za komunikáciu Národnej rady SR a predsedu predsedu a je aj hovorkyňou Hlasu-SD.

„Nebudem teraz komentovať etiku tohto zverejnenia, pretože hovorca sa na ňu spoliehať nemôže a vždy musí reagovať tak, aby akékoľvek jeho vyjadrenie znieslo prísne kritériá profesionality. Chápem Patríciinu frustráciu, ktorá musí riešiť v tomto prípade naozaj od podlahy vymyslenú kauzu s prideľovaním ubytovania poslancom Národnej rady,“ píše v statuse Pellegrini.

Na článok denníka Sme zareagoval aj vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti:

„Ale faktom je, že takto sa jednoducho nekomunikuje a ak ja osobne volám po väčšej politickej kultúre, môjho tímu sa to týka ako prvého. Preto sa ospravedlňujem za nevhodnú reakciu mojej hovorkyne a určite v takomto duchu s médiami pokračovať nebudeme. Slušnosť je jednou zo základných prvkov mojej politiky a budem robiť všetko pre to, aby to tak ostalo aj u mojich kolegov,“ uzatvára Pellegrini ospravedlnenie v statuse.

Patrícia Medveď Macíková je dlhoročnou spolupracovníčkou Petra Pellegriniho. Bola jeho hovorkyňou, keď zastával post predsedu vlády a neskôr sa stala hovorkyňou Hlasu-SD. V súčasnosti zodpovedá za komunikáciu predsedu parlamentu aj za komunikáciu Národnej rady SR.

© Autorské práva vyhradené

160 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #hovorkyňa