Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dlhoročná Ficova hovorkyňa sa stala hovorkyňou ministra Blanára

Minister zahraničných vecí má novú šéfku komunikačného odboru.

06.11.2023 13:45
SR Bratislava vláda 92. schôdza BAX Foto: ,
Na snímke z roku 2018 predseda vlády SR Robert Fico a hovorkyňa predsedu vlády SR Beatrice Szabóová.
debata (2)

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár má len pár dní po nástupe do funkcie novú riaditeľku komunikačného odboru. Stala sa ňou Beatrice Szabóová, ktorá dlhé roky pôsobila na tlačovom oddelení úradu vlády ako hovorkyňa Roberta Fica.

mária terézia, vojtech kotek, Čítajte aj Voyo a Prima+ nakupujú od Českej televízie. Do ich ponuky pribúdajú novšie i staršie seriály a filmy

V minulosti bola Szabóová aj hovorkyňou bratislavského primátora Andreja Ďurkovského a ministra životného prostredia za Most-Híd Józsefa Nagya. Hovorkyňou premiéra Fica sa stala v roku 2012 a bola ňou až do roku 2018, a po výmene v premiérskom kresle zostala hovorkyňou Petra Pellegriniho. Na konci roka 2018 prešla na ministerstvo zahraničných vecí a na úrade vlády ju nahradil Tomáš Kuča. Sabóová začínala ako novinárka, neskôr pôsobila v Slovenskom rozhlase aj televízii Markíza.

Macíková Čítajte aj Nová vláda, noví hovorcovia: Pellegrini si do parlamentu priviedol dlhoročnú spolupracovníčku

Minister zahraničných vecí Juraj Blanár bol dlhoročným poslancom parlamentu za stranu Smer-SD. Počas dvoch volebných období bol podpredsedom zahraničného výboru. Od roku 2006 do 2017 bol aj predsedom Žilinského samosprávneho kraja. Vyštudoval Stavebnú fakultu na Vysokej škole dopravy a spojov v Žiline.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hovorca #personálne zmeny #hovorkyňa