Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nálepku dezinformátorky odmietam, som charakterovo konzistentná, obhajuje sa Šimkovičová

Martinu Šimkovičovú na post ministerky kultúry nominovala SNS, prezidentka s jej nomináciou problém nemá.

19.10.2023 14:30
Martina Šimkovičová Foto:
Martina Šimkovičová
debata (14)

Víťaz volieb Robert Fico odovzdal v utorok (17. októbra) prezidentke zoznam kandidátov na členov novej vlády. Hlava štátu vyjadrila výhradu len k nominantovi SNS na post ministra životného prostredia a predsedu Smeru-SD informovala, že Rudolfa Huliaka nevymenuje. S ďalším nominovanými problémy nemala.

Slovenská národná strana do novej vlády nominovala dvoch ministrov. Okrem rezortu životného prostredia má podľa koaličnej zmluvy nárok aj na ministerstvo kultúry, kde navrhla Martinu Šimkovičovú. Voči jej nominácii sa zdvihla vlna kritiky naprieč opozičným spektrom aj v kultúrnej obci, ktorá vyjadrila obavy z budúcnosti kultúry na Slovensku.

Wanda Hrycová a Ján Gordulič Čítajte viac Šimkovičová ako ministerka? Budú to premrhané roky, SNS nemá schopných ľudí, reaguje kultúrna obec

Šimkovičová zverejnila na sociálnej sieti vyjadrenie, ktorým svoju nomináciu obhajuje. „Po riadnych demokratických voľbách som dostala silnú dôveru od občanov Slovenska na kandidátnej listine SNS,“ píše s tým, že nomináciu prijala s plnou vážnosťou. V statuse upozorňuje aj na svoje vysokoškolské vzdelanie a že je matkou troch detí.

Ďalej píše, že ako bývalá moderátorka disponuje širokým všeobecným informačným rozhľadom a ako bývalá členka národnej rady SR reálnymi politickými skúsenosťami. „Môžem o sebe s určitosťou povedať, že som charakterovo konzistentná,“ uvádza Šimkovičová a pokračuje: „V čase silnej informačnej cenzúry som prijala prácu v súkromnej televízii s úmyslom objektívne vyvážiť informačnú nevyrovnanosť. Akúkoľvek spojitosť s nálepkou dezinformátora z hĺbky duše odmietam.“

Na čele rezortu kultúry je pripravená „diskutovať a konať tak, aby dochádzalo k vzájomnému pochopeniu a rešpektu“. V závere vyzýva, aby sme nateraz odhodili predsudky za hlavu a nechali ju naplno pracovať. „Rada budem čeliť objektívnej konštruktívnej kritike mojej práce v budúcnosti,“ uzatvára Šimkovičová status.

Kto je Martina Šimkovičová

Martina Šimkovičová bola dlhoročnou moderátorkou televízie Markíza, kde najskôr moderovala športové spravodajstvo a neskôr večerné správy. Televízia s ňou ukončila pracovný pomer po tom, čo šírila hoaxy ohľadom migrantov. „Už idú…, pripravte im nejaké ubytovanie, plnú penziu, vreckové a vyfešákujte dcérenky, nech sa u nás nenudia… Ešte taká poznámka… kde majú ženy a deti?“ písala v roku 2015.

martina šimkovičová, sme rodina Čítajte viac Martina Šimkovičová ako ministerka kultúry? Bude to fraška, reaguje Vášáryová. Aký názor majú ďalší umelci?

Po odchode z Markízy sa stala výraznou tvárou slovenskej dezinfoscény, kde prezentovala svoje homofóbne názory, proruskú propagandu a propagáciu antisystémových strán. Dnes je tvárou internetovej TV Slovan. Ako moderátorka tam pravidelne robí rozhovory s ľuďmi z extrémistického spektra.

Do parlamentu sa prvýkrát dostala v roku 2016 na kandidátke strany Sme rodina, keď získala 38 784 preferen­čných hlasov. Počas posledného volebného obdobia v NRSR nebola. V predčasných voľbách sa do parlamentu dostala na kandidátke SNS, získala 27 615 prednostných hlasov.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Martina Šimkovičová #Štvrtá Ficova vláda