Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Slovensko mieri nová streamovacia služba: Prináša prekvapivé zmeny

Milovníci filmov, dokumentov, ale aj športu sa môžu tešiť. Nová streamovacia platforma príde na Slovensko už čoskoro.

18.10.2023 14:00
MAX, hbo max Foto:
Streamovacia služba Max nahradí HBO Max.
debata (1)

Slováci si už čoskoro budú zvykať na novú streamovaciu platformu. Streamovací gigant HBO Max v apríli tohto roka ohlásil najväčšie zmeny od svojho vzniku. HBO Max totiž čaká koniec, no vznikne nová streamovacia služba Max, ktorá bude kombináciou obsahu spoločností Warner Bros. a Discovery.

Nová služba príde do Európy už začiatkom budúceho roka, potvrdil to riaditeľ medzinárodnej divízie Gerhard Zeiler. Ten predstavil aj ďalšie zaujímavé detaily, píše o tom Deadline.

Na Slovensku sa dočkáme už čoskoro

Gigant Warner Bros., pod ktorý patrí aj HBO, započal minulý rok najväčšiu fúziu svojho druhu so spoločnosťou Discovery, ktorá prevádzkuje vlastné televízie, ale aj online platformu Discovery+. Po novom vznikne úplne nový globálny hráč, ktorý veľkosťou predčí aj končiace HBO Max. Má ambície aj v oblasti športu.

crown, koruna, Čítajte viac Netflix opäť pritvrdil. Diváci sa musia zmieriť s rozdelením poslednej série tohto hitu

V zámorí bola nová služba spustená už v máji tohto roka, pričom k nám by mala doraziť začiatkom roka 2024. Súčasťou expanzie do Európy je podľa Zeilera 22 krajín, pričom v prvej vlne sa štart chystá napríklad v severských krajinách. Rovnako však aj v štátoch strednej a východnej Európy by sa mali diváci dočkať už začiatkom roka, pričom v druhej vlne počas budúceho roka sa očakáva spustenie služby vo Francúzsku a Belgicku.

Nová platforma ponúkne kombinovaný obsah platforiem HBO Max a Discovery+, novinkou však je fakt, že používatelia budú mať prístup k športu. Nová platforma Max bude totiž vysielať športové prenosy z portfólia kanálov Eurosport. Max bude napríklad vysielať Olympijské hry 2024 v Paríži či tenisové turnaje Grand Slam alebo cyklistické Grand Tours.

Technické problémy budú minulosťou

Max má ambíciu priniesť každý mesiac 40 nových titulov a 20 veľkofilmov. Okrem známeho Discovery Channel bude knižnica služby obsahovať aj obsah BBC, HGTV, Food Network, TLC, ID, OWN, Travel Channel a Animal Planet, predplatitelia tak budú mať prístup k množstvu dokumentov, programov zameraných na životný štýl, programy o varení či o prírode.

pozlátený vek, Čítajte viac Október na HBO Max: Šialený film s monštrami a návrat skvelého historického seriálu

Minulosťou by sa mali stať aj technické problémy, ktoré sa s HBO Max teraz spájajú, nová platforma by mala byť postavená na novom kóde. Nová aplikácia by tiež mal dokázať lepšie odporúčať ďalší obsah, zlepšenie používateľského zážitku by malo stúpnuť až o 20–30 %.

Konkrétna cena novej služby nateraz nie je známa, pracuje sa však s dvoma variantami. Buď stúpne cena predplatného, ktoré momentálne stojí 6,99 € na mesiac alebo 54,99 € na rok, alebo príde Max s nejakým typom balíčkov, keď si predplatiteľ bude môcť dokúpiť napríklad športový obsah, prípadne si služby nakombinovať podľa svojho uváženia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Warner Bros. #HBO Max #Max