Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix opäť pritvrdil. Diváci sa musia zmieriť s rozdelením poslednej série tohto hitu

Jeden z najlepších seriálov súčasnosti smeruje k svojmu definitívnemu záveru.

17.10.2023 06:00
crown, koruna, Foto:
Záber z piatej série Koruny.
debata

Toto bude najväčšia seriálová rozlúčka tohto roka. Seriálová Koruna (The Crown) už čoskoro predstaví svoju poslednú, 6. sériu. Na veľké prekvapenie Netflix použije čoraz častejšie používanú stratégiu a aj Korunu rozdelí na dve časti. Prvá várka epizód dorazí 16. novembra, druhá tesne pred Vianocami 14. decembra. Prvé zábery sľubujú priam mrazivú rozlúčku. Okrem zmapovania smrti princeznej Diany, sa diváci dočkajú pohľadu na samotnú kráľovnú Alžbetu II., ktorá je neustále rozpoltená medzi povinnosťou viesť monarchiu a obyčajným človekom.

Predchádzajúca séria ukázala rozbité manželstvo Diany a Charlesa, ich vzájomnú nevraživosť, mentálne strasti Diany, ale aj pohľad na ikonický rozhovor, v ktorom odhalila, čo sa deje za múrmi Buckinghamského paláca. Mohlo by sa zdať, že kráľovná bola trošku na vedľajšej koľaji. Teraz sa opäť dostane do popredia.

Všetky tieto udalosti vrhli negatívny tieň nielen na Alžbetu II., ale aj celú rodinu. Diváci sú už teraz zvedaví, ako si tvorcovia poradia s vyobrazením tejto tragédie. Niečo málo už bolo naznačené počas samotnej produkcie. Netflix tvrdí, že príbeh sa skôr zameria na samotnú smrť a udalosti, ktoré po nej nasledovali, ako bažiť po škandáloch a explicitného vyobrazenia celej nehody.

Následne sa dej posunie na prelom milénia a väčšiu pozornosť na seba strhnú korunní princovia. Nebude chýbať osudové stretnutie Williama a Kate a začiatok ich romantického príbehu, ktorý vyvrcholil svadbou a príchodom troch detí. Určite nebude absentovať aj princ Harry.

Väčšie špekulácia však spôsobuje samotný záver seriálu, ktorý tvorcovia taja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #The Crown