Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šéf Slovak Telekom končí. Nástupcu zatiaľ nemá, firma ho bude hľadať v tendri

José Perdomo Lorenzo sa od januára presunie do Deutsche Telekom.

16.09.2023 12:15 , aktualizované: 17:25
José Perdomo Lorenzo Foto:
debata

Generálny riaditeľ slovenského Telekomu a českého T-Mobile José Perdomo Lorenzo končí. Od januára bude zodpovedný za stratégiu a transformáciu celej skupiny Deutsche Telekom. Podriadený bude priamo generálnemu riaditeľovi skupiny Timotheovi Höttgesovi. Nástupcu Lorenza bude spoločnosť hľadať v tendri.

voľby Čítajte aj Pravda spustila virtuálne voľby. Online hlasovania sa môže zúčastniť každý

Lorenzo nastúpil do čela Slovak Telekomu a T-Mobilu v októbri 2018. Do firmy si priniesol viac než dvadsaťročnú manažérsku prax. Za jeho pôsobenia sa zvýšilo 5G pokrytie populácie, vzrástol počet gigabitových prípojek a rozrástlo sa tiež optické pripojenie (FTTH). Významným krokom bola tiež transformácia a spojenie oddelení naprieč českým a slovenským trhom.

„V Slovak Telekome som strávil viac ako päť rokov a za toto obdobie sme ako firma prešli viacerými globálnymi výzvami, ktoré sa nám podarilo zvládnuť najmä vďaka skvelému tímu. Na Slovensko som rád jazdil nielen kvôli firme a uvádzaní rôznych noviniek, ale obľúbil som si aj viaceré miesta ako Karpaty, Tatry či okolie Žiliny, kde som na bicykli prekonal stovky kilometrov i náročné prevýšenia. Nadišiel čas prijať novú výzvu, na ktorú sa už teraz veľmi teším,“ uviedol Lorenzo.

Do novej pozície si Josého vybral priamo generálny riaditeľ skupiny Deutsche Telekom Timotheus Höttges, ktorému bude Lorenzo priamo reportovať. V rámci vedenia firemnej stratégie pomôže Deutsche Telekomu v digitálnej transformácii, zameria sa na získavanie nových príležitostí, smerovania trhu a technologické trendy. Spoločne s tímom bude José úzko spolupracovať so všetkými obchodnými divíziami, aby naplnil ciele Skupiny na ceste stáť sa globálnym telco lídrom.

V existujúcej pozícii CEO ostane José Perdomo Lorenzo do konca tohto roka. Nový generálny riaditeľ Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic bude oznámený po ukončení výberového konania.

žena, dôchodca, počítač, laptop, darovacia zmluva Čítajte aj Televízie dominujú v dôvere v spravodajstvo, mladých valcujú sociálne siete

Slovak Telekom je najväčší slovenský telekomunikačný operátor. Pod značkou Telekom ponúka jednotlivcom, domácnostiam a firemným zákazníkom produkty a služby pevnej i mobilnej siete. Skupinu Slovak Telekom tvoria materská spoločnosť Slovak Telekom, a.s., a jej dcérske spoločnosti Telekom Sec a Digi Slovakia.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group, ktorá poskytuje služby viac ako 180 miliónom zákazníkov v 50 krajinách sveta. Je majoritným akcionárom Slovak Telekomu s podielom 100 % akcií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #personálne zmeny #mobilný operátor