Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z Ringier Slovakia odchádza generálny riaditeľ. Mediálny dom opúšťa po 16 rokoch

Vedenie spoločnosti bude mať dočasného generálneho riaditeľa.

14.09.2023 11:00
aktuality.sk Foto:
Vlajkovou loďou vydavateľstva Ringier Slovakia je spravodajský portál Aktuality.sk.
debata

Z mediálneho domu Ringier Slovekia odchádza Michal Maruška, ktorý sa po 16 rokoch rozhodol na konci septembra 2023 zo spoločnosti odísť a venovať sa novým príležitostiam.

„Uvedomil som si, že po 16 rokoch vo firme dozrel čas na to, aby som prijal nové výzvy, ktoré zodpovedajú mojim osobným a profesionálnym cieľom. Na čas v Ringier Slovakia sa pozerám s potešením a hrdosťou. Rád by som poďakoval predstavenstvu, svojmu partnerovi vo vedení Petrovi Hollému a všetkým ostatným skvelým kolegom v Ringier Slovakia za dlhoročnú a dobrú spoluprácu,“ uviedol odchádzajúci výkonný riaditeľ Maruška, ktorý v spoločnosti pôsobil od roku 2007 na rôznych pozíciách. V roku 2019 bol vymenovaný do roly Chief Operations Officer. V roku 2021 bol poverený, spolu s finančným riaditeľom Petrom Hollým, duálnym vedením Ringier Slovakia.

marek ťapák, ťapák, Čítajte aj Bývalý programový riaditeľ RTVS Ťapák opäť konšpiruje: Európa je farizejská a zlé Rusko napadlo "mierumilovnú" Ukrajinu

Vedenie spoločností Ringier Slovakia Media a Ringier Slovakia Communities prevezme Marek Václavík ako nový dočasný generálny riaditeľ. Ako podnikateľ a investor má viac než dve desaťročia skúseností. Pôsobil v spoločnostiach Blue Orange, Nokia Slovakia, Azet.sk a mnohých ďalších. Na vedúcich pozíciách a prispieval nielen k rastu, ale aj k strategickým partnerstvám a expanzii na trhu.

„Netrpezlivo očakávam a teším sa na túto novú výzvu. V úzkej spolupráci s Michalom Maruškom som odhodlaný zabezpečiť bezproblémový prechod,“ povedal Václavík o svojej novej pozícii.

Marek Václavík sa stane  dočasným generálnym... Foto: Ringier Slovakia
Marek Vaclavík Marek Václavík sa stane dočasným generálnym riaditeľom spoločnosti Ringier Slovakia.

Predstavenstvo Ringier Slovakia je presvedčené, že profesionálne skúsenosti Václavíka prispejú k ďalšiemu rozvoju, rozšíreniu digitálnej prítomnosti a rastu mediálnych značiek firiem Ringier Slovakia Media a Ringier Slovakia Communities. „Verím, že Marek Václavík, ako náš nový dočasný generálny riaditeľ, odomkne nevyužitý potenciál v našom mediálnom biznise a poženie naše rastové ambície vpred,“ uviedol Marc Walder, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Ringier AG.

Do portfólia mediálneho domu Ringier Slovakia patria portály Aktuality.sk, Diva.sk, Šport.sk. Súčasťou vydavateľstva sú aj ďalšie produkty ako Azet.sk, Pokec či Koktejl.sk. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti United Classifieds združuje portály ako Autobazar.eu či Nehnuteľnosti.sk. Ringier Slovakia zamestnáva viac ako 250 ľudí, je súčasťou švajčiarskej skupiny Ringier AG.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #Ringier Slovakia