Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Železná studnička v Bratislave sa mení. Bývalý výrobný areál by mal nahradiť hotel a bytový dom

Pred plánovanou výstavbou bude potrebné zbúrať niekoľko objektov.

18.08.2023 10:30
Železná studnička v Bratislave Foto:
Pri Železnej studničke v Bratislave chcú postaviť polyfunkčný komplex.
debata

Pri Železnej studničke v Bratislave by sa mal postaviť hotelový komplex a bytový dom. Predpokladané investičné náklady sú približne 45 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru predloženého na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Stoja za ním spoločnosti PŽS A a Projekt Železná Studienka.

Vladimír Mičuda Čítajte rozhovor Šéfredaktor tvnoviny.sk: Nenávisť na internete nie je regulovaná. Je to večný boj, ktorý médiá nesmú prehrať

Plánovaná výstavba je ohraničená ulicami Cesta na Červený most, K Železnej studienke a objektmi Centra vedecko-technických informácií SR a budovou v správe ministerstva dopravy. Cieľom podľa predloženého zámeru je revitalizácia plochy súčasného „brownfieldu“ – bývalého logistického a výrobného areálu, na nový mestský blok.

Výstavba má podľa investorov reagovať na súčasné trendy udržateľného mestského rozvoja, a to na záujem o tvorbu polyfunkčných mestských celkov, ktoré kombinujú funkcie občianskej vybavenosti, bývania, práce a možnosti trávenia voľného času.

Eset Campus Čítajte aj Bývalú nemocnicu na Patrónke začnú v najbližších dňoch búrať. Nahradí ju kampus spoločnosti Eset

Polyfunkčný komplex má mať dva funkčné celky, oba s výškami od päť do osem nadzemných podlaží. V dvoch podzemných podlažiach garáže hotelového komplexu je plánovaných 338 parkovacích miest, z toho 108 pre verejnosť a návštevníkov širšej lokality, a to vrátane Železnej studničky.

V bytovom dome sa počíta približne so 196 obyvateľmi a plánuje sa tam 57 bytov. V dvoch podzemných podlažiach majú byť garáže so 107 parkovacími miestami, z toho 11 je pre návštevníkov.

Pri Železnej studničke v Bratislave chcú... Foto: Google Maps
Google Maps Pri Železnej studničke v Bratislave chcú postaviť polyfunkčný komplex.

Pred plánovanou výstavbou bude potrebné zbúrať niekoľko objektov. Termín začatia výstavby predpokladajú v roku 2025 a ukončenie o dva roky na to.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Železná studnička #developerský projekt