Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Valentínsky prieskum: Slovenky očakávajú kyticu, no netradičné odpovede ukazujú aj iné želania

Podľa prieskumu medzi Slovákmi na Valentína nevíťazí len romantická láska.

14.02.2024 06:00
láska, vzťah, pár, šťastie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Je sviatok zamilovaných len reklamným ťahom? Podľa prieskumu nákupného radcu a cenového porovnávača Heureka oslavuje Valentína viac ako polovica respondentov. Väčšina ho oslavuje pravidelne a minie naň v priemere 54 eur. Najčastejším darčekom sú kvety, romantická večera či sladkosti, no paleta valentínskych želaní je oveľa širšia.

tatérka Ewel a psík Pampi Čítajte aj Tatérka, psia influencerka či nutričná terapeutka. Toto je 10 profilov na Instagrame, ktoré sa oplatí sledovať

Slovenky jednoznačne očakávajú od svojho partnera kyticu (88 %). Medzi najčastejšie darčeky patrí aj romantická večera, ktorú plánuje vyše 31 % respondentov. Tretím najobľúbenejším darčekom sú maškrty (14 %), no veľmi obľúbené sú aj parfémy.

Prekvapením je elektronika ako napríklad smart hodinky, ktoré sú už populárnejšie ako šperky. Pri nakupovaní darčekov takmer 8 % respondentov zabrúsi aj do kategórie s erotickým tovarom. „Medzi netradičnými odpoveďami na otázku, aký darček by sme chceli dostať, sa však našli aj ručný mixér, bežecký pás či vitamíny. A medzi plánovanými darčekmi, ktorými chceme potešiť svojich milovaných, sa zas našlo veľa oblečenia, knihy či dokonca lyžiarske potreby,” komentuje valentínsky prieskum Michal Vodák, obchodný a marketingový riaditeľ Heureka Group.

iveta, Čítajte aj Jojka chystá veľkú seriálovú premiéru: Zopakuje sa úspech s rekordnou sledovanosťou?

Oproti Čechom sme romantickejší

Takmer 53 % Slovákov a Sloveniek občas či pravidelne oslavuje Valentína. V Česku je to len 39 %. Aj keď je priemerná cena valentínskeho darčeka približne 54 eur, najčastejšie plánujú Slováci kúpiť darček do 40 eur (takmer 60 %). Viac ako 100 eur plánuje minúť len každý desiaty respondent.

Hoci v drvivej väčšine oslavujeme Valentína so svojím partnerom, často svoju lásku prejavujeme aj domácim miláčikom, najmä svojim mačacím láskam, ktorým kúpime darček.

Online prieskum nákupného poradcu Heureka.sk medzi jeho používateľmi bol realizovaný začiatkom februára 2024 na vzorke 1168 respondentov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Heureka #Valentín