Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kaufland má nového generálneho riaditeľa. Po trinástich rokoch sa mu ťažko odchádzalo zo Slovenska

Paul Pauls viedol slovenský Kaufland 13 rokov.

19.10.2023 10:00
Sven Reinhard, Paul Pauls Foto:
Sven Reinhard (vľavo) na poste generálneho riaditeľa vystriedal Paula Paulsa.
debata

Paul Pauls pôsobil v spoločnosti Kaufland na rôznych pozíciách celkovo 36 rokov, na čele slovenského Kauflandu stál posledných 13 rokov. Po takmer štyroch dekádach pôsobenia v spoločnosti odchádza do dôchodku. Novým generálnym riaditeľom sa od 18. októbra stal Sven Reinhard.

Česká televízia Čítajte aj Český mediálny trh sa búri. Minister kultúry čelí tvrdej kritike, dôvodom je zmena financovania ČT

„Hoci sa už teším na zaslúžený oddych na dôchodku, odchádza sa mi ťažko. Za tie roky som si Slovensko naozaj zamiloval a ďakujem všetkým za skvelú a dlhoročnú spoluprácu. Spoločnosť Kaufland však nechávam v dobrých rukách môjho nástupcu, s ktorým som päť rokov úspešne spolupracoval a želám mu na jeho kariérnej ceste veľa úspechov,“ hovorí Paul Pauls, bývalý generálny riaditeľ Kaufland Slovenská republika.

Pod jeho vedením dosiahla spoločnosť Kaufland stabilné miesto v prvej trojke maloobchodných reťazcov na Slovensku, úspešne rozšírila svoju sieť predajní na aktuálnych 78 a stala sa kľúčovým hráčom na pracovnom trhu s 7 800 zames­tnancami.

duch, Čítajte aj Jojka ukázala nový seriál: Duch nateraz nevystrašil, nepobavil. Potrebuje nájsť iskru

Novým generálnym riaditeľom sa stal Sven Reinhard. V slovenskom Kauflande pôsobí od roku 2018 a ako člen predstavenstva a konateľ bol doteraz zodpovedný za oblasť Prevádzky a Supply Chain Management. V skupine Schwarz pôsobí už od roku 2012, kde prešiel viacerými pozíciami v spoločnostiach Lidl a Kaufland v Nemecku, Rumunsku aj Česku.

„Je pre mňa cťou, že môžem prevziať kormidlo slovenského Kauflandu. Mojím cieľom je i naďalej pokračovať v úspechoch, ktoré sme na slovenskom trhu dosiahli a verím, že všetky nové výzvy, ktoré so sebou prinesie nasledujúce obdobie, v spolupráci s mojimi kolegami úspešne zvládneme. Tak, aby sme našu spoločnosť aj naďalej posúvali vpred,“ hovorí Reinhard.

Nový generálny riaditeľ slovenského Kauflandu... Foto: Kaufland
Sven Reinhard, Kaufland Nový generálny riaditeľ slovenského Kauflandu Sven Reinhard.

Spoločnosť Kaufland v súčasnosti prevádzkuje viac ako 1270 obchodov v Nemecku, Českej republike, Poľsku, Chorvátsku, Rumunsku, Bulharsku, Moldavsku a na Slovensku, kde prvú predajňu otvoril v roku 2000 v Poprade. Doteraz otvoril na Slovensku spolu 78 prevádzok.

Kaufland Čítajte viac Na Slovensku vyrástla predajňa budúcej generácie. Namiesto betónu je postavená z dreva

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #personálne zmeny #Kaufland