Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Christy, Naomi, Linda, Cindy. Supermodelky 90. rokov nafotili novú verziu legendárnej titulky Vogue

Slávne modelky sa opäť, už ako päťdesiatničky, zišli pred objektívom fotoaparátu.

14.08.2023 06:00
Vogue Foto:
Slávne modelky z 90. rokov: (zľava) Christy Turlington, Naomi Campbell, Linda Evangelista a Cindy Crawford pózujú pre magazín Vogue.
debata

Slávne modelky 90. rokov nafotili novú verziu legendárnej titulky módneho časopisu Vogue. Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista a Cindy Crawford sa opäť zišli pred objektívom fotoaparátu a už ako päťdesiatničky zapózovali. Chýba len Tatjana Patitz, ktorá začiatkom tohto roka prehrala svoj boj s rakovinou.

Extraktori, Ján Koleník Čítajte aj Koleník o novom špionážnom seriáli: Tentokrát nebudem behať a preskakovať ploty
Slávne modelky 90. rokov na titulke Vogue v... Foto: Vogue
Vogue Slávne modelky 90. rokov na titulke Vogue v roku 2023. Zľava Linda Evangelista, Cindy Crawford. Christy Turlington a Naomi Campbell.

Fotografie sa objavia na titulnej stránke septembrového vydania Vogue v Spojených štátoch a v Británii, napísal denník The Guardian.

Články v časopise, ktorého titulku bude sprevádzať nápis „Tie najlepšie všetkých čias“, sa vracajú k počiatkom modelingu na prelome 80. a 90. rokov. Hovoria tiež o sexuálnom zneužívaní, ktorému sa tieto štyri modelky úspešne vyhli, alebo rasovej diskriminácii, ktorej čelila Naomi Campbell.

Supermodelky 90. rokov v magazíne Vogue Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Slávne modelky 90. rokov (zľava): Linda...

Autorom návrhu obálky je šéfredaktor britskej Vogue Edward Enninful. Práve o ňom sa špekuluje ako o možnom nástupcovi Anny Wintour na čele americkej verzie časopisu, píše The Guardian.

Pôvodná fotografia na obálke Vogue vyšla v januári 1990 a časopis ponúkal úvahy nad vtedy nadchádzajúcim desaťročím. Všetky štyri ženy sa objavia tiež v pripravovanom dokumente Supermodelky, ktorý v septembri uvedie platforma Apple TV.

Slávne modelky na ikonickej titulke Vogue z 90.... Foto: Vogue
Vogue Slávne modelky na ikonickej titulke Vogue z 90. rokov. Zľava Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington a Cindy Crawford.

Bývalé supermodelky plnia stránky novín aj dnes. Linda Evangelista vlani s médiami hovorila o nevydarenej plastickej operácii, ktorá zanechala následky na jej tele i psychike. Naomi Campbell verejnosť tento rok prekvapila snímkami so svojou dvojročnou dcérou a ďalším novorodencom. Hoci sa aj ako 53-ročná naďalej objavuje na prehliadkových mólach, svoje súkromie si drží v tajnosti. Cindy Crawford je zase matkou jednej z najúspešnejších modeliek súčasnosti Kaiy Gerber.

Päť žien, ktoré sa v roku 1990 objavili na obálke Vogue, a spolu s nimi Helena Christensen a Claudia Schiffer, sú považované za prvé modelky, ktoré sa stali celebritami známymi aj mimo módneho sveta. Dopyt po nich strmo rástol najmä v 90. rokoch, keď Evangelista žartovala, že „za menej ako 10-tisíc dolárov ani nevstane z postele“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Campbell #Vogue #Cindy Crawford #Christy Turlington #supermodelky #Linda Evangelista