Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stane sa z papierových účteniek prežitok? Ďalší obchodný reťazec zavádza prevratnú novinku

Obchodný reťazec COOP Jednota prichádza s novou ekologickou možnosťou pokladničných dokladov.

05.03.2023 06:00 , aktualizované: 09.03.2023 16:30
COOP Jednota Foto:
Nová funckia pre zákazníkov COOP Jednota.
debata (28)

Šetrenie zdrojov a nárast cien je pre obchodné reťazce dôležitou témou. Po obmedzení plastových tašiek pristúpili – po výraznom náraste cien papiera – aj k úplnému zrušeniu alebo obmedzeniu akciových letákov. Svojich zákazníkov sa snažia naučiť na komunikáciu v online priestore, kde je akciová ponuka naďalej k dispozícii, avšak už len v digitálnej forme v aplikácii alebo na webe.

lets dance, let´s dance, Čítajte aj Markíza vyťahuje svoj televízny tromf sezóny! Podarí sa mu zopakovať minuloročný úspech?

Teraz prichádza COOP Jednota s novým šetrením pri tlači pokladničných dokladov o nákupe. S ukončením tlače papierových potvrdení prišli ako prvé banky pri výbere peňazí z bankomatov, kde si zákazníci môžu vybrať, či potrebujú papierový doklad o transakcii, alebo im stačí informácia e-mailom, SMS alebo v aplikácii banky. Posielanie pokladničného bloku do e-mailovej schránky zaviedli už dávnejšie aj obchodné reťazce Terno a Kraj. Spolu s obmedzením tlačených propagačných materiálov tak ušetria tony papiera ročne.

Pri nákupoch v obchodoch sme zatiaľ neboli zvyknutí na to, že nedostaneme papierový doklad o nákupe. Len prednedávnom Lidl zaviedol, že papierové účtenky si už zákazníci nemusia odkladať a e-doklad bude postačujúci napríklad pri reklamácii tovaru. Papierový doklad však zákazník pri nákupe dostane.

COOP Jednota teraz svojim zákazníkom ponúka možnosť, aby im papierový doklad o nákupe nebol vôbec vytlačený. Takzvaný e-doklad si nájdu hneď po nákupe na webe alebo im bude zaslaný aj e-mailom. „Elektronický pokladničný doklad si zákazníci môžu zadať vo svojom zákazníckom konte na www.coopklub.sk a byť tak súčasťou ekologického prístupu,“ uvádza COOP Jednota.

Primark Čítajte aj Blíži sa otvorenie prvého Primarku na Slovensku! V nákupnom centre zaberie dve podlažia

Ako to funguje?

Ak zákazník nechce alebo nepotrebuje papierové doklady o nákupe, môže si po zaregistrovaní vo svojom konte na webe nastaviť možnosť, že chce e-doklad zasielať do zákazníckeho konta alebo súčasne zasielať aj e-mailom.
Nová funkcia pre zákazníkov COOP Jednoty. Foto: Mediaklik
COOP Jednota Nová funkcia pre zákazníkov COOP Jednoty.
Pri nákupe v predajni už potom nedostane papierový doklad z pokladne, ale nájde ho vo svojom konte na webe v sekcii História nákupov. Doklady sú archivované po dobu 2 rokov.
Foto: Mediaklik
Coop Jednota e-doklad
Po kliknutí na doklad sa zobrazí detail nákupu:
Detail nákupu. Foto: Mediaklik
COOP Jednota e-doklad Detail nákupu.
Zoznam pokladničných dokladov o nákupe v digitálnej forme je v sekcii E-doklad, kde začnú pribúdať po aktivácii e-dokladu:
Nová funkcia pre zákazníkov COOP Jednoty. Foto: Mediaklik
COOP Jednota Nová funkcia pre zákazníkov COOP Jednoty.
Po kliknutí na doklad sa zobrazí detail pokladničného dokladu vo forme, ako ho poznáme:
Foto: Mediaklik
Coop Jednotka e-doklad

Ak sa zákazník rozhodne, že mu elektronická forma dokladu nevyhovuje, môže ju kedykoľvek zmeniť. Počet deaktivovaní či aktivovaní služby nie je obmedzený. Túto možnosť zákazník využije, ak občas potrebuje aj papierový doklad (napríklad do účtovníctva). Čoskoro bude spustená aj možnosť prezerania e-dokladov v aplikácii COOP Jednota.

Aktualizácia: COOP Jednota vo štvrtok 9. marca na stretnutí s novinármi uviedla, že zákazníci túto možnosť ocenili a reagovali pozitívne. Informovala, že za február 2022 si e-doklad aktivovalo viac ako 14-tisíc zákazníkov, z nich bolo 26% vo veku do 30 rokov, 28% vo veku 30–39 rokov, 23% vo veku 40–49 rokov, 12% vo vedu 50–59 rokov a 11% vo veku nad 60 rokov.

Action, diskontný reťazec, obchod, predaj, zákazník, Čítajte aj Lacný reťazec otvára druhú predajňu. Ďalšia pribudne na strednom Slovensku

COOP Jednota má takmer 2 100 predajní na celom území Slovenska a eviduje viac ako 1 milión držiteľov zákazníckych vernostných kariet. Obchodný reťazec aktuálne komunikuje nové vernostné karty, ale ak máte staršiu kartu COOP Jednota Klasik, novú nepotrebujete. Vaša vernostná karta je naďalej platná a môžete ju využívať na evidovanie nákupov aj na uplatňovanie zliav a bonusov, ktoré reťazec vypláca dvakrát ročne. Na využívanie ďalších benefitov vernostného programu stačí spárovať plastovú kartu so svojím zákazníckym kontom na webe.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #COOP Jednota