Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Billa jasne vyjadrila svoj názor: Rozmanitosť podnecuje kreativitu a posúva nás vpred

Reťazec podporil festival Pride zavesím dúhovej vlajky. Článok sme aktualizovali o vyjadrenie spoločnosti.

22.07.2022 09:45 , aktualizované: 12:30
Billa Foto:
Spoločnosť Billa podporila festival Pride vyvesením dúhovej vlajky.
lucia ďuriš  nicholsonová Čítajte aj Ste ako takí teplí bratia, odkazuje Matovičovi a Kollárovi europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová

Billa vyvesila nad svojou centrálou v bratislavskom Ružinove dúhovú vlajku. Spoločnosť sa rozhodla takýmto gestom symbolicky podporiť LGBTI+ komunitu a svojich kolegov a kolegyne počas Pride týždňa.

„V našej spoločnosti je dôležitá kultúrna a národná rôznorodosť, pestrosť náboženského presvedčenia a vyznania, rovnoprávnosť medzi pohlaviami a v neposlednom rade akceptácia a podpora ľudí, ktorí sa narodili s inou než heterosexuálnou orientáciou. Byť v tolerantnom prostredí ale nie vždy znamená mať aj pocit bezpečia,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Kvetoslava Kirchnerová.

Dvanásty ročník dúhového festivalu Pride sa bude konať v Bratislave v sobotu 23. júla. Záštitu nad jednodňovým podujatím podporujúcich rovnosť LGBTI komunity prevzali bratislavský župan Juraj Droba, primátor Bratislavy Matúš Vallo a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

Richard Dírer Čítajte aj "Niečo by ste pre nás mohli urobiť," odkázal Gyimesimu moderátor na margo zákazu dúhových vlajok

„Pre spoločnosť Billa je dôležité, aby sa zamestnanci cítili bezpečne a mali podporu naprieč celou spoločnosťou od vedenia, cez manažérov, vedúcich až po kolegyne a kolegov na predajniach či v logistike. Vyvesením dúhovej vlajky sme sa tak pridali k našim kolegyniam a kolegom v Rakúsku, Taliansku či v Nemecku ako aj k ostatným moderným spoločnostiam na Slovensku, kde rovnakým spôsobom prejavujú podporu ľudským právam a LGBTI+ ľuďom,“ vysvetľuje Kirchnerová, ako a prečo vznikol nápad vyvesiť dúhovú vlajku.

Billa si dočasne na profesionálnej sociálnej sieti LinkedIn zmenila aj logo, ktoré dostalo dúhový podklad. Komunitu spoločnosť podporila aj v internej komunikácii. „Rozmanitosť podnecuje kreativitu a tá nás všetkých posúva vpred,“ píše Billa v príspevku a vymenúva hodnoty, ktoré zdieľa: sloboda, rozmanitosť, bezpečie, akceptácia, solidarita a tolerancia.

Spoločnosť Billa pôsobí na Slovensku od roku 1993. V súčasnosti prevádzkuje takmer 160 predajní.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Billa #festival pride