Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Americká spoločnosť, ktorá ovláda počasie, spôsobila zemetrasenie na Slovensku. Tento šialený hoax koluje Slovenskom

Polícia vyvracia hoax, že zemetrasenie na východe SR mali spôsobiť Američania.

11.10.2023 17:00
Ďapalovce / Zemetrasenie / Foto: ,
Škody na dome po zemetrasení v obci Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou v utorok 10. októbra 2023.
debata

Polícia vyvracia dezinformáciu, že pondelkové (9. 10.) večerné zemetrasenie na východe Slovenska mali spôsobiť Američania. Počas uplynulých hodín totiž zaznamenala na sociálnych sieťach snahy zvaliť zemetrasenie na Spojené štáty americké. Informuje o tom na sociálnej sieti na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR.

„Hoaxeri opäť prstom ukázali na HAARP, ktorý obviňovali aj za zemetrasenia v Turecku,“ uviedla polícia s tým, že projekt je častým predmetom konšpiračných teórií, ktoré tvrdia, že USA cielene vyvoláva prírodné katastrofy po celej Zemi.

dôchodkyne, seniori, matka, dcéra, dôchodkyňa Čítajte viac Seniori sú náchylní naletieť podvodníkom. Polícia varuje príbuzných a odporúča razantnú zmenu

Sú to len konšpirácie

Polícia vysvetlila, že úlohou projektu je skúmať vplyv výkyvov slnečného žiarenia na ionosféru. „Táto vrstva zohráva kľúčovú úlohu pri rádiovej komunikácii, preto je dôležité vedieť, ako je na slnečné anomálie citlivá,“ spresnila.

Zároveň podotkla, že zariadenie do ionosféry vysiela iba „smiešne množstvo energie“, preto je účinok HAARP-u vzhľadom na obrovskú rozlohu ionosféry zanedbateľným.

Zemetrasenie, ktoré v pondelok (9. 10.) večer zasiahlo východ Slovenska, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #zemetrasenie #hoax