Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kanye West na Twitteri a Instagrame skončil. Zablokované účty má za antisemitské výroky

Amerického rappera na sociálnych sieťach sledujú desiatky miliónov ľudí.

11.10.2022 09:35
People Kanye West Wyoming Foto: ,
Rapper Kanye West na archívnom zábere.
debata
orbán Čítajte aj Ďalší kandidát na skoré zablokovanie? Orbán si otvoril účet na Twitteri

Americký rapper Kanye West, momentálne vystupujúci pod menom Ye, má dočasne zablokované účty na Twitteri a Instagrame. Dôvodom sú jeho príspevky, ktoré obe spoločnosti vyhodnotili ako antisemitské. Westa na Twitteri sleduje 31,4 milióna a na Instagrame 18,1 milióna ľudí.

Hudobníkovi bol najprv v piatok uzamknutý účet na Instagrame, ktorý vlastní spoločnosť Meta Marka Zuckerberga. Kanye West sa potom presunul na Twitter, kde v sobotu zverejnil svoj prvý príspevok za posledné dva roky.

Miliardár Elon Musk, ktorý vyjadril záujem Twitter kúpiť a ktorý je zástancom absolútnej slobody prejavu, návrat rappera na túto platformu ocenil. „Vitaj späť na Twitteri, priateľ,“ napísal v reakcii na Westov príspevok. Twitter ale napokon Westov účet takisto uzamkol.

Podľa Twitteru rapper zverejnil tvít, ktorý je v rozpore s pravidlami používania jej služieb. Kanye West totiž na napísal, že čoskoro vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči židom. Odkazoval pritom na termín, ktorý sa na označenie stupňa pohotovosti používa v americkej armáde. V tom istom tvíte, ktorý neskôr Twitter odstránil, dodal: „Vy sa so mnou zahrávate a snažíte sa zablokovať každého, kto oponuje vašej agende“.

Účet Kanyeho Westa na Instagrame zablokovala spoločnosť Meta Platforms po tom, čo v ňom obvinil svojho rapperského kolegu Seana „Diddyho“ Combsa z toho, že ho ovládajú židia. Combs totiž kritizoval tričko s nápisom „White Lives Matter“, ktoré mal černošský rapper Kanye West oblečené na nedávnej módnej prehliadke v Paríži. Uvedený slogan v USA často používajú stúpenci nadradenosti bielej rasy.

Na telo, Veronika Remišová, Ľuboš Blaha Čítajte aj Remišová sa po diskusii s Blahom sťažuje na anketu v dueli Na telo. Markíza sa ostro ohradzuje!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Instagram #Kanye West #sociálne siete