Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Remišová sa po diskusii s Blahom sťažuje na anketu v dueli Na telo. Markíza sa ostro ohradzuje!

Televízia sa dôrazne ohradila voči podozreniam z manipulácie diváckeho hlasovania.

10.10.2022 14:20
debata (37)
Hosťami relácie Na telo boli ministerka... Foto: TV Markíza, facebook V. Remišovej
309505814 642781003872183 6012047205450202998 n Hosťami relácie Na telo boli ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha.

V nedeľu 2. októbra boli pozvaní do relácie Na telo ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) a predseda Smeru-SD Robert Fico. V diskusii sa mali stretnúť prvýkrát v tomto roku. Robert Fico sa na poslednú chvíľu ospravedlnil zo zdravotných dôvodov a namiesto neho prišiel do štúdia Markízy Ľuboš Blaha.

Ministerka po diskusii na svojom facebookovom profile napísala, že ju viacerí diváci upozornili, „že keď ste chceli hlasovať, vyhodilo vám správu, že používateľ s vašou IP adresou už hlasoval (hoci ste ešte nehlasovali). Je pravda, že Smer/Hlas už po prvej minúte a bez toho, aby preriekli jediné slovo, majú zväčša v relácii naklikanú už podporu 60%“. Podiel sa však počíta z počtu hlasujúcich, ktorých tesne po spustení hlasovanie môže byť napríklad len 3 alebo 5.

O týždeň neskôr, v nedeľu 9. októbra, sa k hlasovaniu v diskusii Na telo ministerka vrátila v ďalšom statuse, kde uviedla, že ho nepovažuje za férové a píše generálnemu riaditeľovu Markízy.

„Hlasovanie divákov v televíznych diskusiách má zmysel, len keď je férové. Nie také, že vaše hlasy skončia napríklad u smeráka Blahu. Aj preto píšem generálnemu riaditeľovi Markízy a som zvedavá, ako to dopadne napríklad dnes. Majte krásnu nedeľu- a držte palce!“

Televízia Markíza promptne na obvinenia zareagovala a voči manipulácii alebo zneužívaniu hlasovania sa ohradila. „Dôrazne sa ohradzujeme voči medializovaným tvrdeniam, že divácke hlasovanie v politickej diskusnej relácii Na telo je neférové alebo zmanipulované. Náš systém hlasovania je plne funkčný, technicky dôsledne zabezpečený proti zneužitiu a výsledky ankety každý týždeň odzrkadľujú dané hlasovanie, aj keď sú pre niekoho možno menej príjemné,“ uviedla televízia Markíza v oficiálnom vyhlásení na svojom webe.

Ako vysvetlila, z jednej IP adresy je možné zaslať vždy iba jeden hlas a hlasovanie je tiež technicky ošetrené proti robotom či opakovanému hlasovaniu z rovnakého internetového prehliadača.

„Do budúcna uvažujeme aj o implementovaní SMS verifikácie každého jedného odovzdaného hlasu, aby sme zamedzili akýmkoľvek špekuláciám. Vylučujeme tiež možnosť, že by v ankete bolo technicky znemožnené hlasovať za niektorého z diskutujúcich," dodala televízia s tým, že takéto obvinenia preto považuje „za absolútne neopodstatnené a poškodzujúce našu dobrú povesť“.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Blaha #Veronika Remišová #politické relácie