Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Trumpova sociálna sieť nedodržiavala pravidlá. Google Play ju vylúčil z ponuky

Sociálnu sieť Truth Social exprezidenta Donalda Trumpa sprevádzajú od začiatku problémy.

01.09.2022 06:00
Donald Trump, Truth Social Foto:
Sociálnu sieť Truth Social založil bývalý americký prezident Donald Trump.
debata

Spoločnosť Google už nebude vo svojej službe Google Play ponúkať sociálnu platformu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa nazvanú Truth Social. Google tvrdí, že platforma porušuje zásady týkajúce sa obsahu, ako sú na napríklad fyzické hrozby a podnecovanie k násiliu. Tento krok zhorší možnosť stiahnutia aplikácie užívateľom telefónov s operačným systémom Android, uviedol spravodajský server BBC.

Netflix Čítajte aj Netflix nechce byť len pre bohatých. Hľadá nových predplatiteľov a ruší posledné tabu

Aplikácia Truth Social bola sprevádzkovaná vo februári, keď ju začal ponúkať virtuálny obchod s aplikáciami App Store od firmy Apple. Spočiatku ju sprevádzali problémy. V Google Play, odkiaľ sa sťahuje prevažná väčšina aplikácií pre telefóny s operačným systémom Android, však nie je dostupná.

Generálny riaditeľ Truth Social Devin Nunes už skôr označil Google za monopol. Minulý týždeň uviedol, že rozhodnutie, či bude aplikácia dostupná, závisí od Google Play. Ten tvrdí, že je na firme Truth Social, aby dodržiavala jeho pravidlá.

„Dňa 19. augusta sme Truth Social upozornili na viacero porušení štandardných pravidiel,“ povedal BBC hovorca Googlu. Dodal, že podmienkou pre uvedenie akejkoľvek aplikácie v Google Play je, že musí mať účinné systémy pre hodnotenie obsahu vytváraného používateľmi. Google ponúkol prevádzkovateľovi platformy Truth Social radu, ako problém vyriešiť.

pán prsteňov, Čítajte aj Seriálový september bude neprekonateľný: Najdrahší seriál sveta a nielen to!

Truth Social na žiadosť BBC o komentár neodpovedala. Sociálna sieť Truth Social je často popisovaná ako platforma „slobody prejavu“. Aby bolo možné ju stiahnuť do väčšiny telefónov na svete, musí ju schváliť Apple a Google.

Sieť však zďaleka nie je miestom neobmedzenej slobody prejavu, píše BBC. V skutočnosti má veľa pravidiel o tom, čo sa tam písať môže a čo nie. Vo svojich podmienkach má dlhý zoznam vecí, ktoré možno a ktoré naopak nemožno zverejniť. Kritici ale tvrdia, že má problém s dezinformáciami a nenávistnými prejavmi.

Platformu založil bývalý prezident Donald Trump a práve Truth Social je miestom, kde zverejňuje svoje príspevky. Trumpovi bol po vlaňajších výtržnostiach jeho priaznivcov v americkom Kapitole zakázaný prístup na siete Twitter a Facebook. Jeho statusy na margo menšín, pandémie či samotného koronavírusu, ktorý nazval čínskou chrípkou, obleteli celý svet.

Blonde, Ana de Armas Čítajte aj Najodvážnejší pohľad na príbeh Marilyn Monroe už čoskoro na Netflixe

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Truth Social