Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najodvážnejší pohľad na príbeh Marilyn Monroe už čoskoro na Netflixe

Hollywoodsku ikonu stvárňuje Ana de Armas.

01.09.2022 06:00
Blonde, Ana de Armas Foto:
Ana de Armas ako Marilyn Monroe v snímke Blonde.
debata
Septembrové filmové premiéry. Čítajte aj Septembrové kinohity: Romantika s Clooneym a Roberts aj fantasy s Tildou Swinton

Ako môže jedna z najslávnejších žien, ktoré kedy žili, zostať záhadou aj šesť desaťročí po jej smrti? Holywoodska ikona Marilyn Monroe fascinuje ľudí už roky. Jej pohnutý život je pre tvorcov témou, z ktorej čerpajú stále nové a nové námety. Netflix tento rok prináša už druhý film o sexsymbole 50. rokov minulého storočia.

Natalie Portman, Chris Hemsworth, thor 4. Čítajte aj Najnovší Thor prichádza na streamovaciu službu. Len dva mesiace po premiére v kinách

Dokument o jej tajomnej smrti s názvom Tajomstvo Marilyn Monroe: Stratené nahrávky mal na premiéru koncom apríla a už o pár dní, 23. septembra, uvedie Netflix filmové spracovanie s názvom Blondínka (Blonde). Vznikol na základe bestselleru od Joyce Carol Oates, ktorý sa zameriava na rozpor medzi verejným a súkromným životom legendy. Film napísal a režíroval Andrew Dominik a môže sa pochváliť špičkovým hereckým obsadením.

Marilyn stvárňuje herečka Ana de Armas, ktorá zahviezdila v poslednej bondovke s Danielom Craigom Nie je čas zomrieť. Po jej boku sa objavia Adrien Brody ako dramatik Arthur Miller, Bobby Cannavale ako bývalý športovec Joe DiMaggio a Julianne Nicholson ako matka Normy Jeane.

Nová Marilyn Monroe v podaní herečky Ana de... Foto: Netflix
Blonde, Ana de Armas Nová Marilyn Monroe v podaní herečky Ana de Armas vo filme Blonde.

Za zatvorenými dverami

Filmové spracovanie bude balansovať medzi fikciou a skutočnosťou a prinesie pohľad na Marilynin vzostup ku sláve a ľúbostné vzťahy, ako sa pravdepodobne odohrávali za „zatvorenými dverami“.

Podľa Any de Armas snímka predstavuje verziu života Marilyn Monroe jej optikou. „Je to najodvážnejší, najmenej ospravedlňujúci a feministický pohľad na jej príbeh, aký som kedy videla,“ uviedla.

Ana de Armas ako Marilyn Monroe v snímke Blonde. Foto: Netflix
Blonde, Ana de Armas Ana de Armas ako Marilyn Monroe v snímke Blonde.

Podobne ako v románe, aj filmové spracovanie prináša ikonické momenty z herečkinho života a kariéry – vrátane jej účinkovania v muzikáli „Diamonds Are a Girl's Best Friend“ alebo vo filme Páni majú radšej blondínky (Gentlemen Prefer Blondes).

Podľa scenáristu a režiséra Andrewa Dominika mu predstava toho, čo sa mohlo stať za zatvorenými dverami, dala príležitosť ponoriť sa do vnútornej psychiky hollywoodskej hviezdy. „Film je úprimný. Je vyrobený s láskou. Je vyrobený s dobrými úmyslami. Ale zároveň je plný hnevu," hovorí. „Zdá sa, že sa dostávam do situácií, keď ma ľudia považujú za provokatívneho, ale to nie je to, o čo sa snažím. Mojou ambíciou je, aby ste sa zamilovali do Marilyn," dodáva režisér.

Blondínka (Blonde) má celosvetovú premiéru na Netflixe 23. septembra 2022.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe #netflix