Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víťazom sporu Depp vs. Heard sú influenceri. Zarobili na ňom státisíce

Internetoví tvorcovia po celom svete využili záujem ľudí a speňažili ho.

06.06.2022 07:00
Depp Heard Lawsuit Foto: ,
Herec Johnny Depp a jeho exmanželka - herečka Amber Heard - na kombinácii záberov zo súdneho procesu vo Fairfaxe.
debata

Súdny spor hercov a niekdajších manželov Johnnyho Deppa a Amber Heard priniesol ukážku potenciálnej budúcnosti spravodajstva. Budúcnosti, kde samotní tvorcovia zo sociálnych sietí zastávajú úlohu tých, ktorí prinášajú čerstvé informácie rastúcemu množstvu divákov, a zároveň utvárajú postoje ľudí k významným udalostiam.

Každá takáto udalosť znamená pre internetových tvorcov príležitosť nahromadiť fanúšikov, vplyv a peniaze, píše v analýze diania z posledných týždňov denník The Washington Post.

mera, jack sparrow, Čítajte viac Vojna Depp vs. Heard má dôsledky: Skončia sa ich kariéry na smetisku filmových dejín?

Internet zaplavili tisícky videí a vtipov

Keď v stredu porota predložila svoj verdikt, reagovali na vývoj tisícky influencerov. Ľudia, ktorí vysielajú obsah na webe Twitch, komentovali dianie v priamom prenose, youtuberi nahrávali svoje analýzy, instagramové stránky s memami pridávali vtipy a oslavovali Deppovo víťazstvo, tiktokeri rozoberali hlavné body verdiktu. Videá a vtipy boli súčasťou najnovšej vlny obsahu o procese, ktorý dominoval internetu po veľkú časť posledných dvoch mesiacov.

Spor Jonnyho Deppa s Amber Heard zrodil novú várku online influencerov, podobne ako iné veľké udalosti poslednej doby. Keď sa začal šíriť covid-19, ľudia v snahe porozumieť situácii začali sledovať tvorcov so zameraním na zdravotné otázky, pričom často prijímali aj nebezpečné dezinformácie.

Keď Rusko napadlo Ukrajinu, vyrojili sa „vojnové stránky“, ktorých tvorcovia zarobili tisíce dolárov na predaji tovaru a na reklamách. Komentátorom z komunity LGBTQ zase vyskočila sledovanosť za vlny amerických zákonov namierených proti sexuálnym menšinám.

Johnny Depp, Jack Sparrow, Pirati z Karibiku Čítajte viac To zabolí! Johnny Depp vraj prišiel pre obvinenia z domáceho násilia o milióny

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #Amber Heard #influenceri