Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Miliardár Musk odstúpil od kúpy Twitteru. Kvôli zrušeniu obchodu sa strhne súdna bitka

Twitter bude s bojovať na súde za naplnenie zmluvy o trvá na dohodnutej cene a podmienkach.

09.07.2022 06:00
Elon Musk Foto: ,
Najbohatším človekom na svete je momentálne Elon Musk, ktorého majetok magazín Forbes odhaduje približne na 270 miliárd dolárov.
debata

Miliardár Elon Musk ukončil zmluvu o kúpe sociálnej siete Twitter. Vyplýva to z oznámenia americkej Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC). Muskovi právnici správu oznámili listom predstavenstvu spoločnosti.

Musk koncom apríla ponúkol, že Twitter kúpi za 44 miliárd dolárov. Neskôr však hrozil zrušením zmluvy o prevzatí a firmu vinil, že odmieta žiadosti o poskytnutie údajov ohľadom falošných a spamových účtov na svojej rovnomennej sociálnej sieti.

Twitter Čítajte viac Miliardový biznis to má nahnuté. Problémom sú nejasnosti okolo falošných účtov

Miliarda dolárov alebo súdna bitka

Twitter má dve možnosti. Môže prijať poplatok za ukončenie zmluvy stanovený na jednu miliardu dolárov, alebo sa kvôli zrušeniu obchodu strhne súdna bitka.

Spoločnosť zareagovala na list Muskových právnikov vyjadrením, že bude s bojovať na súde za naplnenie zmluvy o prevzatí a trvá na dohodnutej cene a podmienkach, uviedol predseda správnej rady Twitteru Bret Taylor.

V piatok na Twitteri uviedol, že správna rada je „odhodlaná uzavrieť transakciu za cenu a podmienky dohodnuté s pánom Muskom a plánuje podniknúť právne kroky na vynútenie dohody o fúzii. Sme presvedčení, že na súde v Delaware zvíťazíme“.

Musk, ktorého na Twitteri sleduje viac ako 95 miliónov ľudí, sa na sieti predtým sťažoval, že spoločnosť nedokázala naplniť svoj potenciál ako platforma pre slobodu prejavu. V liste zverejnenom v podaní pre SEC jeho právny zástupca Mike Ringler píše, že „Twitter nedodržal svoje zmluvné záväzky“.

Muskovi vraj neposkytol relevantné obchodné informácie, ktoré požadoval. Musk predtým uvádzal, že chce posúdiť tvrdenie Twitteru, že asi päť percent jeho speňažiteľných denných aktívnych užívateľov (mDAU) sú spamové účty.

Twitter Notes Čítajte viac Twitter chce zaujať influencerov. Ponúkne im niečo iné ako Facebook alebo Instagram?

Akcie Twitteru dnes klesli o päť percent na 36,81 dolára, čo je výrazne pod 54,20 USD, ktoré za ne Musk ponúkol zaplatiť. Akcie jeho inej firmy Tesla pre zmenu stúpli o 2,5 percenta na 752,29 USD.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Elon Musk