Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Musk poprel mediálne fámy: Sociálna sieť X v EÚ nekončí

Elon Musk poprel mediálne správy, že chce sociálnu sieť X stiahnuť z EÚ.

20.10.2023 10:26
Elon Musk, Twitter Foto:
Elon Musk s originálnym a novým logom Twitteru na pozadí.
debata

Elon Musk poprel mediálne správy, podľa ktorých mal uvažovať o tom, že stiahne svoju sociálnu sieť X (predtým Twitter) z Európskej únie (EÚ). TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

sexistický kix Čítajte viac Šialený bizár slovenskej reklamy: Nominácie na Sexistický kix tento rok poriadne prekvapili

Je to „úplne nepravdivé“, napísal Musk vo štvrtok na platforme X. Reagoval tak na správu portálu Business Insider, podľa ktorej mal Musk uvažovať o zablokovaní služby pre používateľov v EÚ.

Dôvodom je jeho nespokojnosť so zákonom o digitálnych službách (DSA), ako napísal webový portál v stredu (18. 10.) večer s odvolaním sa na zdroj oboznámený so záležitosťou.

Vyvrátil fámy o konci v EÚ

Zákonom o digitálnych službách Európskej únie napríklad požaduje od veľkých on-line platforiem, aby dôsledne a rýchlo zakročili proti nenávistným prejavom. Európska komisia (EK) prednedávnom zaslala spoločnosti X zoznam otázok, ktoré sa týkajú plnenia jej povinností.

Vojna policajtov Čítajte viac Vojna policajtov sa dočká veľkolepej premiéry: Zverejnili prvé zábery, v úlohe mafiána hviezdi Rytmus

Dôvodom boli upozornenia, že po útoku islamistického hnutia Hamas na Izrael sa na sociálnej sieti X šíria výzvy na násilie, ako aj dezinformácie.

Komisár EÚ pre vnútorný trh Thierry Breton sa odvolával napríklad na správy o zmanipulovaných obrázkoch a nahrávkach videohier, ktoré boli vydávané za skutočné nahrávky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Elon Musk #X