Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vojna policajtov sa dočká veľkolepej premiéry: Zverejnili prvé zábery, v úlohe mafiána hviezdi Rytmus

Už v januári si v Košiciach Slováci budú môcť pozrieť film, ktorý je inšpirovaný skutočnými udalosťami.

16.10.2023 14:00
Vojna policajtov Foto:
Zábery z filmu Vojna policajtov.
debata (1)

Už 27. januára 2023 bude mať v košickej Steel Aréne premiéru slovenský film Vojna policajtov. Scenár napísal novinár Arpád Soltész, ktorý je autorom knihy Hnev, ktorá slúžila ako predloha. Väčšina deja sa odohráva na východe Slovenska, práve preto je aj slávnostná premiéra filmu tam. Na druhý deň sa slávnostná premiéra uskutoční v Prešove, do kín sa film dostane v priebehu februára.

Prvé zábery z natáčania filmu Vojna policajtov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zábery z natáčania filmu Vojna policajtov.

Tvorcovia predstavili prvé zábery zo snímky, ktorá zrejme opäť pohne slovenskou spoločnosťou. „Nepôjde ale o príjemné pohnutia, diváci vďaka filmu opäť nahliadnu do reality slovenského života, o ktorej možno ani len netušili,“ uvádzajú tvorcovia.

Zopakuje sa úspech Svine?

Režisér Rudolf Biermann sa spolupodieľal aj na filme Sviňa, ktorý sa tešil veľkej návštevnosti. Aj tento film vychádzal z knihy Arpáda Soltésza, ktorý svoju novinársku kariéru začal práve na východe Slovenska, odkiaľ aj pochádza. Práve preto je aj kniha Hnev zasadená do prostredia deväťdesiatych rokov a odohráva sa na východe.

“Príbeh apeluje na to, aké je stále rovnako dôležité pripomínať si dobu, v ktorej sme žili, a zároveň tak priblížiť minulosť dnešným a budúcim generáciám,” povedal režisér a producent Rudolf Biermann, “Tieto by sa zo svojich dejín mali poučiť nielen z učebníc a lavíc stredných a vysokých škôl.”

pozlátený vek, Čítajte viac Október na HBO Max: Šialený film s monštrami a návrat skvelého historického seriálu

Politický thriller Vojna policajtov je plný zvučných hereckých mien, akými sú Alexander Bárta, Juraj Loj, Róbert Jakab, Marián Mitaš, Anežka Petrová, Broňa Kováčiková, Ady Hajdu, Dušan Cinkota a ďalší.

Rytmus ako mafián

Hlavnej negatívnej postavy sa zhostil hudobník Patrik Rytmus Vrbovský, ktorý sa v niekoľkých filmoch už v minulosti objavil. Tentokrát si zahrá postavu východoslovenského mafiána. “Moje rozhodovanie, či ponuku prijať, bolo skrátené faktom, že pán Biermann je zárukou kvality,” povedal raper.

elite, elita, Čítajte viac Poznáte tento seriál na Netflixe? Čaká ho rekordná séria a poriadne zvraty

Rovnako aj Alexander Bárta, ktorý hrá postavu policajta Mikyho Mika, sa rozhodol ponuku prijať veľmi rýchlo. „Presvedčil ma tým, že mal veľmi jasnú predstavu, ako to chce robiť. Absolútne som mu dôveroval. A ďalšia devíza bola, že sme nakrúcali so špičkovým kameramanom Martinom Štrbom,” povedal Bárta.

Tvorcovia už zverejnili aj prvé zábery a oficiálny trailer k filmu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Arpád Soltész #Rudolf Biermann #vojna policajtov