Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šťastný televízny rok 2024! Ako ho privítajú slovenské televízie? Samými premiérami

Rok 2024 je tu! Ako ho privítajú televízie? Prinášame niekoľko tipov, ako stráviš sviatočný deň.

01.01.2024 06:00
princezná, Foto:
Jojka odštartuje rok 2024 veľkou premiérou filmu Princezná.
debata

1. Najväčší dar – Markíza 20:30

V dávnych dobách vládli našej krajine pohanskí bohovia a bohyne. Nielen na Valašsku dobre známy boh Radegast (Pavel Nový), ale aj mnohí ďalší – dobrí… aj zlí, láskaví aj hašteriví, veselí aj vážni. To sú hrdinovia rozprávky Najväčší dar. A okrem nich aj svojrázni obyvatelia malej valašskej dedinky. Čo sa stane, keď bohovia začnú zasahovať do života ľudí a ľudia do života bohov? Zvíťazí Morena (Zuzana Slavíková), bohyňa zimy, ktorá prináša na zem večný ľad a mráz, alebo ju premôžu bohyne jari Vesna (Sabina Rojková), leta Živa (Zuzana Kubovčíková Šebová) a jesene Oseň (Anna Polívková)? Dozvie sa najvyšší boh Svarožic (Boleslav Polívka) o Moreninom besnení včas, aby vrátil cyklus štyroch ročných období do rovnováhy? To všetko sú otázky, na ktoré nájdete odpoveď v rozprávke Najväčší dar. Ale jedno vám prezradíme už teraz! Ostatným bohom sa nakoniec podarí Morenu zastaviť. Budú však potrebovať niečo oveľa mocnejšie než svoje kúzla. Pomôže im jedno obyčajné valašské dievča – Jaruška (Veronika Valíčková), ktorá má ten najväčší dar, akému sa nevyrovná ani Morenina mágia!

The Crown, koruna, Čítajte aj Seriálová smrtka v roku 2023 nelenila: Nadobro zarezala obrovské hity, ktoré kedysi sledovali milióny

2. Kingsman: Tajná služba – Markíza 22:30

Kingsman je nadnárodná špionážna organizácia pracujúca v prísnom utajení. Jej agenti sú skutočnými gentlemanmi a novodobými rytiermi. Na vykonávanie svojich misií využívajú najmodernejšie technológie a nebezpečné hračky, ktoré by im mohol závidieť aj James Bond. Jedného dňa naverbuje táto elitná tajná služba do svojho vzdelávacieho programu mladého Garyho „Eggsyho“ Unwina (Colin Firth). Ten sa z chlapca pokúsi vychovať skutočného muža a stane sa jeho mentorom.

Divoká príroda Slovenska s Nigelom Marvenom Čítajte aj Nový rok v menších televíziách: Svetová premiéra dokumentu o Slovensku aj nový turecký seriál

3. Princezná – TV JOJ 20:30

Kráľ s kráľovnou nemajú mužského dediča, a tak sa princezná musí vydať za nenávideného lorda Julia. V poslednej chvíli ho však pred oltárom opustí. Po tomto ponížení mocný tyran Julius bez okolkov vtrhne do kráľovstva jej rodičov, zajme dvoranov a uväzní princeznú v najvyššej veži hradu, aby sa kráľovskej koruny zmocnil násilím a nastolil krutovládu. Keď sa mladá žena preberie a uvedomí si celý rozsah hrôzy, premôže stráže a prebojuje sa poschodie za poschodím, aby porazila Julia a jeho milenku Moiru a oslobodila svoju rodinu. Pomáha jej bojovníčka Linh, ktorá princeznú naučila bojové umenia. Obe ženy sa však ocitnú tvárou v tvár hrozivej presile mocného nepriateľa.

televízia, sledovanie, diaľkový ovládač Čítajte aj Vzácna televízna zmena na Slovensku. Toto čaká divákov na obrazovkách už o pár dní

4. Kocúr v čižmách – TV JOJ 17:00

Ako žil Kocúr v čižmách v časoch, keď ešte nepoznal zeleného zlobra Shreka? Čo sa stalo pred ich stretnutím? Kocúr je vydedenec, štvanec a zločinec, na ktorého hlavu vypísali bohatú odmenu. Ale dokázali by tie obrovské oči podvádzať a kradnúť? V skutočnosti je všetko inak, čo sa čoskoro potvrdí, keď sa kocúr v honbe za troma kúzelnými fazuľkami ocitne tvárou v tvár Hupkymu Dupkymu, najlepšiemu kamarátovi z detstva, ktorý ho jedného nepekného dňa podrazil tak, že sa z kocúra stala štvaná zver a z Hupkyho Dupkyho nepriateľ. Navzdory intuícii sa spoločne s ním a prefíkanou mačacou zlodejkou Cicou Labkou vydáva v ústrety dobrodružstvu, v ktorom sa stretne s nebezpečnými zločincami Jackom a Jillom, navštívi vzdušné zámky, zachráni rodné mesto a očistí svoje meno. Ako ho však medzitým Hupky Dupky znovu nepodrazí.

klamstvo, maštalír, horváthová, Čítajte aj Najlepšie slovenské seriály roka 2023: Tieto kúsky rozhodne nie sú hanbou. Súhlasíte?

5. Slúžka – RTVS 20:30

Snímka rozpráva príbeh dvoch dievčat zmietaných citovou neistotou. V období prvej svetovej vojny prichádza 15-ročná Anka pracovať ako slúžka do pražskej vily vysokopostaveného rakúsko-uhorského úradníka a jeho manželky. Ankinou novou rodinou sa stáva zvyšné služobníctvo – kuchárka Kristína, slúžka Líza, či záhradník Štefan. Okrem nich však získava aj úhlavného nepriateľa, rovnako starú dcéru z panskej rodiny, Resi . Nevraživosť sa však postupne premení na sympatie a medzi mladými ženami sa rozvinie romantický vzťah. To všetko v čase, keď ženy nemali ani volebné právo, nieto ešte právo na lásku podľa vlastného výberu. Podarí sa ich vzťahu prežiť, alebo doplatí na vtedajšie normy a pravidlá?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2024 #rok 2024