Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianoce na Jojke: Presun kultovej komédie z Markízy a klasiky, ktoré diváci milujú

Ako budú vyzerať najkrajšie sviatky roka na Jojke? Diváci sa môžu tešiť na neodmysliteľné klasiky, ale aj viaceré premiéry.

01.12.2023 06:00
pelíšky, Foto:
Pelíšky smerujú na Jojku. Markíza po rokoch stratila vysielacie práva.
debata

Vianoce sú obdobím, keď sa v obývačkách prirodzene kumuluje rekordný počet divákov a televízia to dobre vedia. Je to pre nich doslova žatva na čísla a preto každoročne sa snažia vyskladať atraktívny program zložený z klasík, ktoré nemôžu chýbať v ponuke a všetko doplnia vybrané filmové premiéry. Tento rok bude zaujímavý v tom, že sa začína presun rozsiahlejší presun filmov a rozprávok medzi stanicami, ktorý ešte viac umocnia budúcoročné sviatky. Za všetko hovorí presun kultového českého filmu Pelíšky, ktorý po dekádach mení domov. Tieto Vianoce budú prvýkrát na Jojke.

berlin, papierový dom, la casa de papel, Čítajte aj Seriálový december: Pripravte sa na neskutočne dobrý záver tohto televízneho roka!

Jojka sa začne do vianočného prezliekať postupne už počas druhej polovice decembra. Špeciálne epizódy dostane podvečerná šou Bez servítky, sviatočnú atmosféru umocní V siedmom nebi s Vilom Rozborilom, ktorá sa každoročne vracia v posledných týždňoch roka. V nedeľu 17. decembra Jojka ponúkne premiéru českého filmu Vianočný príbeh.

čas nádejí, Čítajte aj Zvalcuje RTVS Markízu a Jojku? Konečne potvrdila vysielanie nového slovenského seriálu

Vianočný týždeň odštartuje rozlúčka so seriálom Hranica, ktorý odvysiela svoje posledné epizódy a uzavrie svoj televízny príbeh. V utorok 19. decembra vo vianočnom špeciály sa predvedie seriá Tomáš a Diana, ktorému bude sekundovať netradičný vianočný film Last Christmas s herečkou Emiliou Clarke. Životom znechutená mladá žena, ktorá je rozčarovaná z práce vo vianočnom obchode, nadviaže vzťah so záhadným mladým mužom a postupne sa do neho zamiluje. Večná smoliarka sa však nedováži uveriť, že jej šťastie je skutočné. Všetko je zrazu až príliš skvelé na to, aby to bola pravda.

televízia, nuda Čítajte aj Koľko reklám vidíme v TV počas jedného "brejku"? Najvyšší počet odvysielala táto televízia

Vo štvrtok 21. decembra otvorí večerný program repríza škandinávskej verzie Troch orieškov pre Popolušku, ktorá minulý rok spôsobila medzi divákmi rozdielne reakcie a najmä priniesla rekordnú sledovanosť. V cieľovej skupine 12 – 54 priniesol film až 11,8% sledovanosť s 35,8% trhovým podielom. Pri obrazovkách sedelo až 614-tisíc divákov. V cieľovej skupine 12+ uhrala až 13,3% sledovanosť a 31,6% podiel na trhu. Stala sa jedným z najsledovanejších programov minuloročných sviatkov. Zopakuje úspech aj tento rok?

TV, televízia, šport Čítajte aj Najlukratívnejšie športy v RTVS sú minulosťou. Hokej a futbal si podelili súkromné televízie, telerozhlasu zostala len...

Dva dni pred Štedrým dňom Jojka vytiahne na divákov každoročný valec – kultový film Sám doma. Ten prináša televízii nadpriemernú sledovanosť a Slováci nedočkavo čakajú na svoj obľúbený vianočný film. V predvečer Štedrého dňa v sobotu 23.12. uvedie popoludní a podvečer dve veľké rozprávkové klasiky: Jak se budí princezny a Princezna se zlatou hvězdou, večer o 20:40 legendárnu komédiu S tebou mě baví svět.

Štedrý deň

Najkrajší deň v roku otvorí vysielanie animovaného filmu Mariah Carey: Vianočné želanie. Ešte ani len netuší, že sa jedného dňa stane popovou ikonou s miliónmi predaných platní a mnohými hitmi číslo jeden. Ale mladá Mariah Carey má ešte úplne iné sny a želania – napríklad vlastného psíka! Keď jedného dňa uvidí v obchode psiu Princeznú, okamžite sa do nej zamiluje a dúfa, že na jej listy Ježiško konečne odpovie.

Nasledujú rozprávkové klasiky pre deti ako Doba ľadová alebo Madagaskar. O 14:40 ich vystrieda slovenská rozprávka Plavčík a Vratko, o 16:00 Začarovaná Ella a 17:30 sa televíznymi obrazovkami preženie Grinch, ktorý opäť chcieť zničiť Vianoce. Zaujímavosťou je, že Jojka sa pokúsi vyhnúť silnej konkurencii klasických Troch orieškov pre Popolušku, ktoré aj tento rok odvysiela RTVS. Tie tradične bývajú najsledovanejším programov sviatkov a celého roka. V inkriminovaný čas do programu vsunie reprízu Doby ľadovej: Mamutí tresk a pomôže tak druhej časti Sám doma: Stratený v New Yorku, ktorá odštartuje o 20:15, aby vyhla ťažkej konkurencii.

O 22:05 zopakuje netradičnú stratégiu z minulého roka a opäť odvysiela letnú bláznivú komédiu Slunce, seno, erotika.

Šťastný Hlavák Čítajte aj Praha sa s tým nebabre: Nevľúdnu hlavnú stanicu čaká úchvatná rekonštrukcia. A čo Bratislava?

Prvý sviatok vianočný

Jojka aj tieto Vianoce pôjde cestou viacerých repríz obľúbených filmov a k tomu sa pridajú české a slovenské rozprávky. Počas prvého sviatku vianočného uvidia diváci Troch veteránov, Kráľa drozdiu bradu, znova otočí film Sám doma: Stratený v New Yorku. Najväčšia divácka zmena nastane večer, keď odvysiela český film Pelíčky. Vôbec po prvýkrát. Doteraz ho dekády vysielala Markíza, Pelíšky jej pomáhali vyskladať programovú ponuku počas Štedrého dňa. Trhový líder prišiel o svoju stálicu a to nie je všetko. Tento rok poslednýkrát odvysiela aj Perinbabu, ktorá od roku 2024 prechádza do Jojky.

Iliev Čítajte rozhovor Iliev z ta3 prvýkrát o svojej novej relácii: Energiu už nechcem míňať na politikov

Druhý sviatok vianočný

V utorok ráno poteší fanúšikov českého seriálu Arabela, ktorý vráti do vysielania. Nebude chýbať nezabudnuteľná česká rozprávka Cisárov pekár – Pekárov cisár, z minulých dní zopakuje Slunce, seno, erotiku. Večerný program vytvorí český film Ako vytrhnúť veľrybe stoličku a komédia Ženská na vrchole s Annou Polívkovou v hlavnej úlohe.

Najväčšiu filmovú premiéru ponúkne Jojka v medzi sviatkami. V stredu 27. decembra odvysiela akčný film Rýchlo a zbesilo: Hobbs a Shaw, ktorý spin-off snímkou pôvodnej série. Muž zákona Luke Hobbs, agent americkej bezpečnostnej služby DSS, a bezzásadový vyvrheľ Deckart Shaw, bývalý elitný agent britskej tajnej služby, ktorý však prestal ctiť zákony, sa prvýkrát stretli vo filme Rýchlo a zbesilo 7 a odvtedy sa nenávidia. Robia si prieky a najradšej by sa navzájom zlikvidovali. Keď kyber-geneticky vylepšený anarchista Brixton Lorr získa zákernú biologickú zbraň, ktorá by mohla nenávratne zmeniť ľudstvo, a prekabáti Hattie, nebojácnu a nebezpečnú britskú agentku MI6, musí sa jej brat Deckart Shaw spojiť so svojím úhlavným nepriateľom, Američanom Lukom Hobbsom, aby spoločne zlikvidovali zloducha, ktorý ohrozuje svet a je možno ešte nebezpečnejší než oni dvaja dovedna. Nasleduje rýchla a zbesilá naháňačka naprieč celou zemeguľou, od slnečného Los Angeles po zapršaný Londýn, od toxickej pustatiny Černobyľu po bujnú krásu súostrovia Samoa v Polynézii.

V ďalších dňoch sa diváci môžu tešiť tiež na film Prázdniny s Cameron Diaz (28.12.), premiéru komédie Comeback Trail (Podfuk za všetky prachy – 29.12.), premiéru českej televíznej komédie Ledviny bez viny a premiéru veľkého koncertu na počesť Karla Gotta – Pocta Karlu Gottovi s najväčšími speváckymi hviezdami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2023/2024 #Vianoce 2023