Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový prepadák Jojky roka 2022: Tento seriál mal jednoducho smolu

Televízia JOJ sa v roku 2022 zaobišla bez väčšieho počtu seriálov, no aj tak je jeden, ktorý jasne ťahal za kratšiu kvalitatívnu niť. Popri Nemocnici, Hranici, Ultimátu alebo Kriminálke Kraj nemala Šťastná rybka šancu. Hoci sa v sledovanosti držala veľmi slušne, kvalitou výrazne zaostala.

23.12.2022 06:00
šťastná rybka, kostelný, porubjaková, Foto:
Šťastná rybka nepriniesla Jojke šťastie.
debata

Seriál od tvorcov Prázdnin mal jasne daný námet, ktorý vyzeral zaujímavo. Čo sa stane, keď jeden obyčajný muž v strednom veku, ktorý žije v obyčajnej dedine a má obyčajnú rodinu, vyhrá 10 miliónov eur? Zaobstará sebe a rodine všetko, o čom kedy snívali? Vykašle sa na firmu, kde pracuje pod svojím švagrom za almužnu a už nikdy nepohne ani prstom?

house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Najlepšie seriály roka 2022 podľa Mediakliku: Toto sú top hity, ktoré nemali chybu!

Možno by to tak Dodo (Ľuboš Kostelný) všetko urobil, ale má to jeden háčik. Jeho tehotná žena Simona (Zuzana Porubjaková) by šokujúcu správu o megavýhre kvôli svojej diagnóze nezvládla. Tajomstvo treba udržať až do okamihu, keď o zhruba dva mesiace porodí. Lenže v rodine, kde sa nikdy nič neutají, je to veľmi ťažké a podozrivému Dodovi sa to občas vymkne z rúk. Napríklad kvôli vychytralému synovi Albertovi (František Beleš), zvedavej Simoninej sestre Táni (Kristína Greppelová) alebo kvôli jej manželovi Romanovi (Marcel Ochránek), ktorý je zároveň Dodovým šéfom v stavebninách. Aby toho nebolo málo, Dodovi na päty dýcha svokor Gabo (Dušan Jamrich), bývalý elitný policajt.

výnimočná nikol, pauhofová, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamanie Markízy roka 2022: Keď ani dobrá kvalita nezaručí úspech

Trio tvorcov Cibulková, Guštafík, Predmerský sa po Prázdninách držali v bezpečných mantineloch a je evidentné, že sa snažili vytvoriť Šťastnú rybku ako stávku na istotu. Držali sa v medziach neškodnej, jednoduchej rodinnej zábavy, lenže pri Prázdninách tento mix fungoval viac. Šťastnej rybke čosi chýba, akýsi väčší ťah na bránu. V tomto smere je asi aj dobre, že Jojka vysunula vysielanie na letné mesiace, keď nie je taký enormný tlak na sledovanosť a stanica sa zmieri aj s vlažnejším prijatím. Ak by tento seriál bol umiestnený počas ostrej sezóny a vyhrotenej konkurencie, tak by nemal šancu.

dunaj, dunaj k vašim službám, Monika Hilmerová Čítajte aj Unikátny seriál Markízy pozná dátum štartu: O čom bude nová historická novinka?
Takto vyzerá nový jojkársky seriál Šťastná rybka! Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Záber z nového jojkárskeho seriálu Šťastná rybka.

V príbehu bolo všetko namiešané tak, aby sa v ňom našiel každý. Boli tam štyri generácie rodiny, od tej úplne najstaršej, až po tú najmladšiu, pričom každá dostáva v deji priestor, aby predostrela svoje problémy, ktoré v danom veku rieši. Navyše scenáristi priviedli späť veľa overených tvárí z Prázdnin, čo malo zrejme zafungovať ako ťahák, všetko je doplnené aj nováčikmi. Opäť, všetko je pripravené do bodky ako podľa návodu na úspešný projekt.

mama na prenájom, Čítajte aj Markíza chystá silný nástup roka 2023! Náhrada za Oteckov pozná dátum štartu

Lenže potom prišla prvá epizóda a veľmi skoro príde presvedčenie, že Šťastnej rybke čosi chýba. A šťastie je len jeden element. Je očividné, že Jojka sa zámerne vyhýba pomenovaniu komediálny seriál a definuje svoju novinku ako rodinný seriál, čím sa chce vyhnúť tvrdej kritike divákov z dôvodu, že humor nefunguje.

Šťastná rybka jednoducho popri inej jojkárskej ponuke nefungovala. Ešteže išlo o uzavretú minisériu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Šťastná rybka #Vianoce 2022