Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Slovensku pribudla nová streamovacia služba. Prinesie aj české seriály z vlastnej produkcie

Okrem filmov a seriálov ponúka aj zápasy anglickej futbalovej Premier League.

29.04.2023 06:00
Canal+ Foto:
debata
Evil Dead Čítajte aj Slováci sa vo veľkom nahrnuli do kina! Dôvod filmového zážitku poriadne prekvapí...

Slovenským používateľom je dostupná ďalšia streamovacia služba Canal+, ktorá popri filmovej a seriálovej tvorbe ponúka zápasy anglickej futbalovej Premier League a sedem lineárnych kanálov. Na Slovensku a v Česku sa chce služba zamerať aj na seriálovú tvorbu vlastnej produkcie či koprodukčné projekty. Konkurovať tak bude Netflixu, HBO Max, Skyshowtime, Disney+ alebo lokálnej službe Voyo.

„V súlade so stratégiou skupiny Canal+ na ostatných trhoch sa chceme výrazne profilovať aj ako dodávateľ vlastného obsahu, predovšetkým športových prenosov, filmov a seriálov. Spustenie streamovacej služby je pre nás v tomto ohľade kľúčové. Zároveň ide o významný krok z hľadiska značky ako takej, teraz je totiž obsah Canal+ záujemcom k dispozícii vo vlastnej aplikácii Canal+ nezávisle od toho, akého poskytovateľa televíznej služby využívajú,“ hovorí Ladislav Řeháček, ktorý zastupuje spoločnosť Canal+ v Českej republike a na Slovensku.

V ponuke bude mať Canal+ široký výber filmov a seriálov z americkej, európskej i lokálnej produkcie, napríklad komédiu Všetko, všade, naraz, ktorá ovládla tohtoročné Oscary, britský seriál Na príjme s Martinom Freemanom, novú sériu seriálu Kruk, v máji uvedie v premiére seriál Django. Platforma je obohatená aj o programy distribučných spoločností Bontonfilm, ALL3MEDIA, Freemantle Media, AQS, SPI International, Paramount, Media Squad a ďalších. Predplatné zabezpečí aj prístup k siedmim lineárnym televíznym programom: CANAL+ Sport, CANAL+ Action a piatim programom skupiny SPI International.

Exkluzívna premiéra seriálu Django

Vo štvrtok 4. mája prebehne česká i slovenská premiéra seriálu Django (2022) v hlavnej úlohe s belgickým hercom Matthiasom Schoenaertsom, v programe Canal+ Action bude seriál uvedený o týždeň neskôr. Ambiciózny desaťdielny seriál je voľne inšpirovaný rovnomenným talianskym westernom z roku 1966 režiséra Sergia Corbucciho, ktorý preslávil Franca Nera a bol tiež predlohou pre Nespútaného Djanga Quentina Tarantina.

Seriál Django (2022) uvedie Canal+ v českej a... Foto: Canal+
Django Seriál Django (2022) uvedie Canal+ v českej a slovenskej premiére vo štvrtok 11. mája.

Prvým pripravovaným projektom vlastnej produkcie je šesťdielna miniséria Dcéra národa podľa osudov dcéry Karola Havlíčka Borovského Zdeňky Havlíčkovej v podaní Antonie Formanovej. Do knižnice by mala pribudnúť na budúci rok v lete. Vlani vo februári Canal+ uviedol koprodukovaný seriál Planéta Single: Osem príbehov o online zoznamovaní, ktorého prvá epizóda v hlavnej úlohe so Zdeňkom Piškulom vznikala v Prahe.

Cena je vyššia

Služba je dostupná na webe www.canalplus.sk. Patrí k drahším službám, mesačné predplatné ponúka za 7,49 eura. Cena Netflixu sa začína od 7,99 € 11,99 € mesačne, Disney+ stojí 7,99 €. Lacnejšie sú HBO Max za 6,99 € mesačne, Skyshowtime za 5,99 € mesačne a rovnakú sumu 5,99 € stojí aj Voyo.

Cinema City VIP Čítajte aj Bratislava získa svoj prvý megaplex: Návšteva kina vstupuje do novej éry zážitkov

Canal+ Group má po celom svete 25,5 milióna predplatiteľov a je zastúpená vo viac ako 50 krajinách sveta. Spolu s dcérskou spoločnosťou StudioCanal vlastní 12 produkčných spoločností v deviatich európskych krajinách. Prevádzkuje aj satelitné televízie Skylink a freeSAT.

V Česku a na Slovensku získal Canal+ na tri sezóny počnúc aktuálnym ročníkom práva na vysielanie futbalovej Premier League. Patrí medzi subjekty, ktoré sa uchádzajú o práva na hokejovú extraligu, hovorí sa o tom, že by sa mohol prihlásiť aj do chystaného tendra na vysielanie najvyššej futbalovej ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #streamovacie služby #Canal+