Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markizácky seriál stále na úspešnej vlne: Šokujúce výsledky menšej stanice, zahanbená RTVS

Pán profesor s piatou sériou si udržuje stabilnú sledovanosť, Markízu však prekvapil výkon menšej stanice Dajto.

30.10.2023 06:00
pán profesor, Foto:
Piata séria Pána profesora pokračuje v úspešnej jazde.
debata

Pán profesor si v pondelok 23. októbra 2023 opäť poradil s konkurenciou a v cieľovej skupine 12 – 54 sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Macíková Čítajte aj Nová vláda, noví hovorcovia: Pellegrini si do parlamentu priviedol dlhoročnú spolupracovníčku

Siedma premiérová epizóda aktuálnej 5. série s názvom „Tma“ dosiahla v tejto komerčnej cieľovej skupine víťazný rating 6% a trhový podiel 21,2%. Hranica na Jojke uhrala podiel na trhu na úrovni 12,8% a film Daj mi krídla na Jednotke RTVS ešte nižších 7,6%.

Pán profesor si doslova podmanil najmä cieľovú skupinu mladých žien vo veku od 12 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili podiel na trhu až 39,9%.

Lekáreň u Salvatora Čítajte aj Rekonštrukcia, ktorá vyráža dych. Legendárne priestory, ktoré roky chradli, sú opäť otvorené pre verejnosť

Ďalšia premiérová epizóda Pána profesora pritiahla k obrazovkám celkovo 310-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania Pán profesor zasiahol 431-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Jednotkou na trhu bola aj nasledujúca reality šou Farma (sledovanosť 3,7% / podiel na trhu 20,1% v cieľovke 12 – 54), ktorá nedala šancu konkurenčnej zábavnej šou Inkognito (podiel na trhu 12,9% v cieľovke 12 – 54) na Jojke.

streamovacia služba, tv Čítajte aj Známa streamovacia služba zvyšuje cenu predplatného o desiatky percent

Skupina Markíza v pondelok bodovala aj v rámci ponuky menších staníc, keď stanica Dajto obsadila až 12 priečok v rebríčku TOP 20 a s celodenným podielom na trhu až 6,4 % sa stala dokonca trhovou trojkou, keď predstihla aj verejnoprávnu Jednotku RTVS.

OD Dunaj Čítajte aj Legendárny bratislavský Dunaj mizne pred očami. Pozrite sa, ako bude vyzerať po dokončení

Najvyššia dve miesta patrili kultovému komediálnemu seriálu Susedia (rating 2% / share 7,1% v cieľovke 12 – 54) a relácii Gól mesiaca (rating 1,6% / share 5,1% v cieľovke 12 – 54). Popoludní tradične exceloval najmä legendárny sitkom Teória veľkého tresku, maratón šiestich častí odvysielaný po 13:00 hod. dosahoval vysoko nadpriemerné podiely na trhu od 11,2% až po 14,9%. V rebríčku sa so vysokou výkonnosťou umiestnili aj večerný dobrodružný film Inferno (rating 1,3% / share 5,6% v cieľovke 12 – 54) a ďalšie populárne popoludňajšie sitkomy Dva a pol chlapa, 2 baby na mizine a Priatelia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Pán profesor