Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Špekulácie sa potvrdili: Jojkárska Nemocnica sa rozpadáva, odchod pôvodnej postavy!

Obľúbený lekársky seriál Jojky prichádza o jedného z pôvodných hercov, na ktorom stál seriál od prvej epizódy.

01.03.2023 06:00
seriál nemocnica, nela pocisková, richard... Foto:
Pôvodná trojka z Nemocnice - Richard Autner, Nela Pocisková a Noël Czuczor - bude čoskoro minulosťou. Autner definitívne opúšťa lekársku drámu.
debata (3)
marta jančkárová, Čítajte aj Jančkárová z RTVS: Som pod ochranou polície. Verím, že všetko zabrzdíme, kým je ešte čas

Nie je úplne zvykom, aby si veľkí televízni hráči preberali najväčšie hviezdy, ktoré sú aktuálne na obraze. Tobôž nie v seriáli, ktorý tvorí pilier programovej ponuky cez dva roky. Práve trojica Autner, Pocisková a Czuczor boli hlavným ťahúňom Nemocnice pri spustení. Počas vysielania sa, pochopiteľne, situácia menila. Prichádzali nové tváre, tie pôvodné išli viac do úzadia, aby sa zas neskôr naplno vrátili do deja.

Takto vyzerajú páry ôsmej série Let´s Dance! Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Henrieta Farkašová a Marek Klič.
televízia, televízor, divák, hnev, obývačka, Čítajte aj Ďalší operátor hlási zmeny v televíznej ponuke: Tieto programy končia, toto je náhrada...

Prirodzene sa tvorcovia snažia dlhoročné seriály dramaticky meniť, aby nestratili dynamiku. A ďalším bežným krokom je, že s pribúdajúcimi sériami sa pôvodní herci snažia z rozbehnutého vlaku vystúpiť a venovať sa iným projektom. Nemocnica je zaujímavá tým, že z nej odišlo minimum veľkých hereckých mien a stále sa tam točia obľúbené divácke tváre.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Ďalší útok na politickú reláciu: Markíza hovorí o organizovanom pokuse manipulovania hlasovania

Diváci si však Nemocnicu bez týchto hercov nevedeli predstaviť. Teraz budú musieť. O odchode jednej z trojice pôvodných postáv sa špekulovalo pomerne dlho. Richard Autner pred pár týždňami kývol na lákavú ponuku televízie Markíze a stal sa súčasťou ôsmej série Let's Dance. Už vtedy sa dalo tušiť, že hviezda Nemocnice môže mať zajačie úmysly a chystá prestup do Markízy. V tom čase Jojka ešte tvrdila, že Autner Nemocnicu ešte nakrúca, hoci v nej nemal zásadnejšiu dejovú líniu.

Primark Čítajte aj Blíži sa otvorenie prvého Primarku na Slovensku! V nákupnom centre zaberie dve podlažia

Prestup do Markízy je spečatený a Autner sa rozlúčil s Nemocnicou aj prostredníctvom sociálnej siete. „Môj predposledný deň v Nemocnici. Viac ako dva roky sme pre vás točili dennodenne s radosťou tvoria Váš obľúbený seriál, ktorému extrémne držím palce. Ďakujem televízii JOJ, že mi dala príležitosť, skúsenosť a nové kamarátstva,“ napísal Autner.

A aký je postoj televízie? Pomerne odmeraný a strohý. Pre každý projekt je ošemetné, keď z neho odchádza kľúčová hviezda, najmä, ak jej kroky smerujú ku konkurencii. „Doktor Roman Varga, ktorého hrá Richard Autner odíde na kliniku Rity Bílej do Košíc,“ znie oficiálne stanovisko z jojkárskej Nemocnice.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #Let's Dance #Richard Autner #seriál Nemocnica