Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bude drsný seriálový masaker: Markíza nedovolí Jojke, aby získala výhodu

Komerčné televízie nepočkajú do klasického začiatku jesennej sezóny, aby si zmerali sily.

11.08.2023 06:00
dunaj ,nemocnica, Foto:
Schyľuje sa k veľkému seriálovému súboju. Dunaj a Nemocnica štartujú nečakane skoro.
debata (3)
televízor, televízia, obývačka, tv, tv ovládač, Čítajte aj Snaha vypnúť české stanice ide proti Slovákom. Spravíme všetko preto, aby zostali, posiela tvrdý odkaz televízny operátor

Nová televízna sezóna 2023/2024 sa nezadržateľne blíži a jej jesenná časť sa tento rok začne nečakane skoro. Markíza s Jojkou nepočkajú na začiatok septembra, ako to bolo po minulé roky zvykom. Svoje najväčšie seriálové hity vytiahnu ešte tesne pred koncom leta. Neľútostný boj medzi Jojkou a Markízou sa teda môže začať! Prečo vznikla táto situácia?

dunaj ,nemocnica, Čítajte aj Toto bude drsný seriálový masaker: Markíza nedovolí Jojke, aby získala výhodu

Jojka chcela predbehnúť Markíza so štartom Nemocnice, ktorá aj napriek jarným poklesom je stále jej najsledovanejším a najúspešnejším projektom posledných sezón. Televízia sa rozhodla nehýbať so svojou lekárskou drámou a aj túto jeseň ju ponechá v klasickom utorkovom a štvrtkovom slote, čiže proti markizáckemu Dunaju, ktorý sa stal počas jari veľkým diváckym hitom a najsledovanejším seriálom na trhu. Preto sa Jojka rozhodla nečakať na štart klasickej televíznej jesene a oznámila, že Nemocnica sa vráti s novou sériou už 22. augusta. Malo ísť o strategický krok, ako nerušene predstaviť prelomovú sériu plnú zmien divákom a pritom sa vyhnúť ostrej konkurencii.

Ganz House Čítajte aj Luxusné bývanie a výhľad na hrad: Dostane srdce Bratislavy najkrajšiu modernú budovu?

Pre Jojku je nadchádzajúca sszóna Nemocnice mimoriadne dôležitá, keďže pôjde o malý reštart dlhodobého seriálu. Do deja vstupuje historicky najviac nových postáv a stálice na čele s Nelou Pociskovou definitívne odchádzajú.

mobil, telefón, telefonovanie, kancelária, office, Čítajte aj Pripravte sa na zdražovanie: Operátor O2 má nového majiteľa, expresne mení ceny

Lenže Markíza nemieni nechať Jojke strategickú výhodu. Rozhodla sa urýchliť návrat jej najväčšieho strašiaka. Dunaj, k vašim službám s treťou sériou takisto nepočká na septembrový štart a vráti sa o dva týždne skôr, ako sa predpokladalo. Pôvodne sa špekulovalo, že dobová dráma sa predstaví divákom 5. septembra. Programovou zmenou posúva štart tretej série rovnako na 22. august.

nemocnica, Čítajte aj Jojka tvrdo proti Markíze: Novú sezónu Nemocnice vytasí nečakane skoro. Získa výhodu nad Dunajom?

Ako odštartuje tretia séria Dunaja? Nacistické Nemecko obsadilo Paríž. Walter Klaus, ktorý sa má čoskoro stať otcom, očakáva, že ho do francúzskej metropoly preložia. Keď Dunaj vyplaví telo mŕtvej tehotnej ženy, Klára s Alenou sa obávajú, že ide o nezvestnú Evu. Peter, ktorý sa vrátil zo svadobnej cesty, neprestáva myslieť na Kláru, tá však ich vzťahu nastavuje jasné hranice. Alena sa snaží zachrániť Jakubových súrodencov, kým on zažíva krušné chvíle vo väzení. Morálna zásadovosť dostáva Rudolfa do zložitej situácie. Tentokrát je v hre však nielen jeho spoločenské postavenie, ale aj sloboda. Urban urobí v snahe ochrániť svoju Annu prekvapivý krok.

top programy júla Čítajte aj Čo sme pozerali v júli? Novinky skončili pohromou, najviac zaujali české kriminálky

Dunaj zároveň avizuje odchod Tomáša Maštalíra alias Leopolda Kučeru. Jedným dychom však potvrdzuje príchod dvoch nových výrazných postáv. Do Dunaja mieri Jana Kovalčíková, víťazka ôsmej série Let's Dance a jedna z najvýraznejších a najtalentovanejších herečiek posledných rokov. A to nie je všetko. Dejom poriadne otrasie aj príchod postavy, ktorú stvárni herec Ján Révai.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #seriál Nemocnica #seriál Dunaj k vašim službám #televízna sezóna 2023/2024