Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia burcujú, aby sa nakrútil seriál o hrdinovi z Hry o tróny: Tak skoro to nebude, hovorí televízia

Sen o tom, že sa na televízne obrazovky vráti Jon Snow je čoraz bledší.

24.11.2023 06:00
hra o tróny, jon snow, Foto:
Seriál o Jonovi Snowovi sa najbližšie roky nakrúcať nebude.
debata

Seriálová značka Hra o tróny je pre HBO zlatou baňou a preto najbližšie desaťročie rozhodne nezmizne z obrazoviek. Vyzerá to tak, že zotrvanie bude ešte dlhšie. Televízia je mimoriadne opatrná s nakrúcaním nových spin-off seriál. Po skončení pôvodného seriálu v roku 2019 pracovala s viacerými námetmi, napokon svet valcuje Rok draka, ktorý prišiel až tri roky po poslednej časti Hry o tróny. A tempo ďalšej produkcie rozhodne nenabralo svižnejší spád.

pán profesor, Čítajte aj Koniec obľúbeného markizáckeho seriálu? Okolo novej série je podozrivé ticho

Druhá séria Rodu draka príde v lete 2024 a to len s ôsmimi epizódami namiesto klasických desať. Tvorcovia požiadal televíziu o skrátenie série z kreatívnych dôvodov, tá im vyhovela. Viaceré kľúčové udalosti z knižnej predlohy sa teda presunú do tretej série, čím mnohé postavy dostanú šancu dlhšie zotrvať v deji.

iveta, Čítajte aj Bude to úspech aj po druhýkrát? Jojka dotočila pokračovanie svojho najsledovanejšieho seriálu

Stále však platí, že vo vývoji sú viaceré možné seriály, ktoré by v budúcnosti mohli dostať zelenú a ísť do produkcie. Jedným z nich je aj spin-off seriál o Jonovi Snowovi. Príbeh má ukázať časy posledného Targaryena po udalostiach, keď sa pôvodná Hra o tróny skončila. Tento fakt dáva potenciálnemu seriálu obrovský nádej na skvelé dielo. Teraz sa potvrdzuje, že tento námet sa aktívne rozvíja, dokonca je v ňom zainteresovaný samotný autor knižnej predlohy. Hlavnej úlohy by sa mal zhodiť opäť Kit Harington, ktorý je autorom celého nápadu, čo je takisto prekvapujúca novinka. Podľa jeho slov si slávny herec so sebou priniesol aj tím tvorcov, ktorí majú viacero nápadov, aby sa tento seriál stal realitou.

Romana Tabák, parlament, májová schôdza, Čítajte aj Romana Tabák je späť vo veľkom štýle, Danko natieral dvere. Tieto memečka bavia slovenský internet

Riaditeľ HBO schladil všetkých nedočkavých fanúšikov. „Stále máme viaceré námety zo sveta Hry o tróny vo vývoji. Dali sme zelenú seriálu A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, ktorý sa začne nakrúcať na jar budúceho roka.“ Pôjde o adaptáciu poviedok Georga R. R. Martina Tales of Dunk & Egg. Celkovo ide o tri poviedky, ktoré sa odohrávajú necelé storočie pred udalosťami z pôvodného seriálu.

sexistický kix Čítajte aj Kto urobil najväčší sexistický kix? Anticenu získala „známa firma“ aj barbershop

Je založený na dvoch dominantných postavách z kníh, ktoré sa však v seriáli neobjavili. Dunk je bývalý rytier, ktorý putuje krajinou so svojim panošom Eggom. Ten zas patrí do klanu Targaryenovcov. Hoci by sa mohlo zdať, že sú iba akousi kulisou a nepodstatnými členmi davu, obe tieto postavy zasiahli do kľúčových udalostí v histórii Západozeme.

„Nepovedal by som, že nateraz vo svete Hry o tróny je nejaký námet, ktorý by sa išiel realizovať. Každopádne pracujeme na viacerých nápadoch,“ uzavrel šéf HBO. Toto nie je dobrá správa pre tých, ktorí čakali zásadnú správu o minisérii o Jonovi Snehovi. Je teda jasné, že v najbližšom období do produkcie nepôjde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Game of Thrones #seriál Hra o tróny