Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovenské obývačky v zovretí predvolebných diskusií a toto si napokon diváci vybrali...

Minulý utorok gradovala na Slovensku predvolebná kampaň a televízie ponúkali priehrštie diskusií, avšak vyhral jeden program.

03.10.2023 06:00
Dunaj, Foto:
Markizácky Dunaj neohrozili ani ostro sledované predvolebné diskusie.
debata

V utorok 26. septembra 2023 sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal suverénne najsledovanejším nespravodajským programom dňa a porazil tak seriál Nemocnica na Jojke, ako aj predvolebné diskusie na Jednotke RTVS a TA3.

Perinbaba  1 Čítajte aj Jojka vyfúkla Markíze kultovú vianočnú rozprávku. Zmena prichádza po takmer troch desaťročiach

Utorková jedenásta premiérová epizóda tretej série Dunaja v cieľovej skupine 12–54 zvíťazila s ratingom 7,6% a trhovým podielom 26,4%. Nemocnica na Jojke v rovnakej cieľovej skupine zaostala s podielom na trhu iba 15,3%. Dunaj si bez problémov poradil aj s predvolebnými diskusnými reláciami na Jednotke RTVS (share 9,8% v CS 12–54) a TA3 (share 10,1% v CS 12–54).

elite, elita, Čítajte aj Seriálový október: Neskutočná televízna smršť a mix hitov, ktorý nemôžete premeškať

Celkovo v utorok pritiahla rodinná sága k obrazovkám 464-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania zasiahla až 569-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Dunaj síce nezopakoval rekord z predchádzajúceho štvrtka, keď sa prvýkrát v histórii prehupol cez 500-tisícovú hranicu veľkosti publika, avšak dobový seriál si drží status najsledovanejšieho seriálu na trhu.

hollywood, štrajk, štrajk scenáristov, Čítajte aj Ochromujúci štrajk scenáristov v USA sa skončil: Kedy sa reštartuje nakrúcanie seriálov?

Silnou jednotkou na trhu v čase vysielania bola aj nasledujúca reality šou Farma. Sedemnásta epizóda 15. série zaznamenala rating 3,3% a trhový podiel 21,5% v cieľovej skupine 12 – 54. Jojka nemala šancu so seriálmi Tomáš a Diana (share 14,8% v CS 12 – 54) a Dvojka na zabitie (share 11,2% v CS 12 – 54).

Stabilný výkon dosiahol tiež podvečerný seriálový hit Mama na prenájom, ktorý si v utorok pripísal víťazný rating 4,4% a nadpriemerný trhový podiel 23,8% v cieľovej skupine 12 – 54.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Dunaj k vašim službám