Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vraj mi stačí len jesť citróny, aby som sa postavil, hovorí Bekim v novej kampani proti hoaxom

Polícia a ministerstvo vnútra odštartovali masívnu kampaň proti dezinformáciám.

14.09.2023 06:00
Bekim, Hoaxy sa na mňa nelepia Foto:
debata (9)

Doménou hoaxov a dezinformácii je najmä virtuálny svet. Policajný zbor a ministerstvo vnútra preto odštartovali masívnu kampaň proti dezinformáciám. Novú preventívno-vzdelávacia kampaň „Hoaxy sa na mňa nelepia“ podporili významné slovenské osobnosti.

Kampaň polície sa rozhodli podporiť reper a komik Bekim Aziri, prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella, emeritný biskup Róbert Bezák, 96-ročný lekár Karol Mika a cestovateľ Martin Navrátil. S ďalšími známymi osobnosťami, ktoré by sa mohli do kampane zapojiť, polícia aktívne komunikuje.

marek ťapák, ťapák, Čítajte aj Bývalý programový riaditeľ RTVS Ťapák opäť konšpiruje: Európa je farizejská a zlé Rusko napadlo "mierumilovnú" Ukrajinu

„Dopočul som sa, že vraj zajtra idem behať maratón. Že vraj mi stačí jesť iba citróny k tomu, aby som sa postavil. Že nemáme veriť lekárom,“ hovorí Bekim v kampani proti dezinformáciám. „Dezinformácie si nevyberajú. Týkajú sa každého jedného z nás. Šíria hejt a nenávisť. Dokážu zasiahnuť čokoľvek a ublížiť,“ apeluje Bekim.

matovič, kaliňák Čítajte aj Aká krajina, také politické dno: Bitka Matoviča a Kaliňáka rozbila slovenský internet

„Ježiš Kristus sa rúhal. Ježiš Kristus bol falošný prorok. Ježiš Kristus bol posadnutý diablom,“ hovorí emeritný biskup Róbert Bezák o dezinformáciách. „Hoaxy tu boli už od nepamäti, už dvetisíc rokov. Dokážu ublížiť, dokážu zabíjať. Musíme si naozaj dávať pozor. Nedovoľme, aby nás hoaxy zničili. A nezabúdajme: Miluj blížneho ako seba samého,“ dodáva Bezák.

Videá budú zverejňované na sociálnych sieťach polície a ministerstva vnútra, ale aj v televíziách. RTVS, Markíza a Joj reklamné spoty odvysielajú bezplatne, rovnako známe osobnosti neboli za svoje vystúpenia honorované. Kreatívne stvárnenie kampane, vrátane výroby a spracovania videí je výsledkom práce Policajného zboru.

Verejnosť sa do kampane bude môcť zapojiť prostredníctvom nálepiek a odznakov s logom a heslom kampane. Nálepky sú k dispozícii vo verejných priestoroch Prezídia Policajného zboru, policajných krajských a okresných riaditeľstiev, klientskych centier a okresných úradov. Ich výroba bola podporená zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu v rámci programu Efektívna verejná správa.

Foto: Polícia SR
Hoaxy sa na mňa nelepia

Policajný zbor začal boj proti dezinformáciám ako prvá inštitúcia na Slovensku v roku 2017. Nasledujúci rok bol spustený špecializovaný profil na facebooku Hoaxy a podvody – Polícia SR.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #reklamná kampaň #polícia SR #Hoaxy a podvody