Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

O volebných sľuboch a 13. dôchodkoch: Víkendové diskusie s Pellegrinim, Tomášom, Dankom aj Šimečkom a Sulíkom

Prinášame prehľad hostí a tém vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a TA3.

11.11.2023 00:00
Pellegrini, Danko, Fico Foto: ,
Andrej Danko, Robert Fico a Peter Pellegrini počas podpisovania memoranda o porozumení.
debata (7)

Nová vláda začína napĺňať svoje predvolebné sľuby a zámery. Okrem personálnych zmien predstavila aj nový návrh na vyplácanie 13. dôchodkov a zmeny poskytovania rodičovského dôchodku. Na stole je tiež príprava programového vyhlásenia vlády, nového ministerstva cestovného ruchu a športu, ale aj prvé bizarné nápady v podobe „národného menu“ v reštauráciách. Opozícia zatiaľ pripravuje návrhy na odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu.

predvolebná kampaň, bilbordy Čítajte aj Predvolebná kampaň bola historicky najdrahšia. Ktoré strany do súboja o voliča investovali najviac?

Hosťami Sobotných dialógov budú minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) a poslanec Marián Viskupič (SaS). Témou bude najmä nový návrh na vyplácanie 13. dôchodkov a dôsledky tejto zmeny na poskytovanie rodičovského dôchodku. Reláciu moderuje Karolína Piliarová, vysiela ju od 12.10 hod. naživo Rádio Slovensko a spravodajská televízia RTVS :24.

Obidvaja politici – Erik Tomáš a Marián Viskupič – prídu diskutovať aj v nedeľu do relácie V politike. Moderátor Richard Dírer sa ichbude pýtať aj na rodičovské dôchodky, ktoré by pri nahradení 2 % z daní zobrali peniaze neziskovým organizáciám. Relácia štartuje od 11.00 hod. na obrazovke TA3.

kouč, šarlatán Čítajte aj Samozvaní kouči a šarlatáni rastú ako huby po daždi. Ako spoznať profesionála, ktorý nezneužije vašu dôveru?

Do O 5 minút 12 prijali pozvanie podpredsedovia parlamentu Andrej Danko (SNS) a Michal Šimečka (PS). Moderátorka Marta Jančkárová sa ich bude pýtať na priority programového vyhlásenia vlády v kontexte napĺňania predvolebných sľubov a na zhodnotenie prvých krokov pri vládnutí. Reláciu vysiela od 11.55 hod. naživo Jednotka a RTVS :24.

Do relácie Na telo prídu diskutovať predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) a predseda SaS Richard Sulík. Aj o kandidatúrach na prezidenta a o tom, či nová koalícia naplní predvolebné sľuby, bude s politikmi diskutovať moderátor Michal Kovačič. Relácia Na telo sa tradične začína o 13.00 hod. na obrazovke TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo