Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Moderátorské zemetrasenie v RTVS nemá konca: Po hlavnom spravodajstve sa mení aj najsledovanejšia politická relácia

Od novembra sa menia moderátori relácií O 5 minút 12 a Sobotné dialógy.

02.11.2023 00:00
O 5 minút 12 Foto:
Moderátor politickej diskusie O 5 minút 12 Marek Makara.
debata (54)

V RTVS nastávajú ďalšie veľké zmeny na moderátorských postoch. Deje sa tak len dva týždne po zmene v hlavnej spravodajskej relácii Správy RTVS, kde telerozhlas zrušil moderátorské dvojice a nahradil ich jedným moderátorom. Dvojice pritom nasadil do večerných správ len pred rokom a pol.

Teraz prichádzajú na rad víkendové politické diskusie, kde od novembra nastanú prekvapivé zmeny. Moderátori sa obmenia v rozhlasových Sobotných dialógoch aj v nedeľnej televíznej relácii O 5 minút 12.

online, internet Čítajte aj Návštevnosť webov: Skokanom mesiaca je Denník N, Aktuality si v novom meraní obhájili pozíciu lídra

„RTVS dlhodobo plánovala úpravu personálneho obsadenia moderátorov politických diskusných relácií Sobotné dialógy a O 5 minút 12 s cieľom personálne posilniť obidve relácie a zároveň vytvoriť pre moderátorov priestor, aby mali niektoré víkendy voľné,“ uviedla pre Mediaklik manažérka marketingovej komunikácie RTVS Zuzana Vicelová.

V Sobotných dialógoch po piatich rokoch končí moderátorka Marta Jančkárová. RTVS ju presúva do televízie, kde bude moderovať nedeľnú diskusiu O 5 minút 12, ktorej tvárou je posledné štyri roky Marek Makara. Ten v O 5 minút 12 nekončí, ale od novembra sa na moderátorskom poste bude striedať s Jančkárovou, podobne ako moderátori Rastislav Iliev a Richard Dírer v konkurenčnej relácii V politike televízie TA3.

Moderátori politických diskusií Marta... Foto: RTVS
Marta Jančkárová, Marek Makara Moderátori politických diskusií Marta Jančkárová a Marek Makara.

Marta Jančkárová už v minulosti reláciu O 5 minút 12 moderovala. V roku 2013 ju v moderátorskom kresle vystriedal Martin Strižinec, ktorého v roku 2018, po odchode na post hovorcu prezidentky Zuzany Čaputovej, nahradil Jozef Hajko a od jesene 2019 sa stal moderátorom relácie Marek Makara.

Marta Jančkárová sa stala od roku 2018 moderátorkou Sobotných dialógov. Tie budú mať od novembra dve nové moderátorky, Annu Vargovú a Karolínu Piliarovú, ktoré sa rovnako budú v relácii striedať.

Za pět minut dvanáct, Martin Čermák Čítajte aj Nova po rokoch vracia na obrazovky politickú diskusiu. Bude mať rovnaký názov ako relácia v RTVS

„Od 4.11. sa na moderátorských stoličkách relácie Sobotné dialógy budú po týždňoch striedať Anna Vargová a Karolína Piliarová. V politickej diskusnej relácii O 5 minút 12 sa budú po týždňoch alternovať moderátori Marta Jančkárová a Marek Makara,“ upresnila Vicelová.

Jedného moderátora budú mať naďalej televízne relácie Markízy a Jojky – nedeľné Na telo s Michalom Kovačičom a štvrtkové Na hrane s Janou Krescanko Dibákovou.

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #Marek Makara #politické relácie #Marta Jančkárová