Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nova po rokoch vracia na obrazovky politickú diskusiu. Bude mať rovnaký názov ako relácia v RTVS

TV Nova predstavuje novú politickú reláciu. Premiéru bude mať už túto nedeľu.

26.10.2023 06:00
Za pět minut dvanáct, Martin Čermák Foto:
Moderátorom novej relácie „Za pět minut dvanáct“ bude Martin Čermák.
debata

Televízia Nova po rokoch vracia na obrazovky nedeľnú politickú diskusiu. Relácia s názvom „Za pět minut dvanáct“ bude prinášať nielen politické debaty, ale aj rozhovory o spoločenských a lifestylových témach. Celková dĺžka bude približne 70 minút.

Braňo Král, ta3 Čítajte aj Ta3 spúšťa úplne novú reláciu. Jej moderátor prezradil detaily

Relácia bude rozdelená do troch častí – politickej diskusie, témy týždňa a rozhovoru s osobnosťou, ktorá v českej spoločnosti rezonovala počas týždňa. Moderátorom nového formátu bude Martin Čermák, ktorého diváci poznajú ako moderátora hlavnej spravodajskej relácie Novy Televízne noviny.

TV Nova: Za pět minut dvanáct Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Moderátorom novej relácie „Za pět minut...

„Na rozhovory s politikmi som zvyknutý z vysielania z Televíznych novín i TN Live. Tu pôjde, samozrejme, o niečo iného, bude to omnoho náročnejšie. Okrem rozhovorov sa budeme komplexnejšie venovať i téme, ktorá daný týždeň nejakým spôsobom rezonovalo v českej spoločnosti. Nemusí ísť len o politiku, ale napríklad aj o ekonomické či sociálne témy. V poslednej časti si do štúdia pozvem niekoho, kto nás zaujal, kto uspel, kto je výnimočný. Môže to byť športovec, umelec, návrhár, architekt, ale tiež napríklad niekto, kto s nasadením vlastného života zachránil niekoho ďalšieho. Spektrum bude široké,“ vysvetľuje Martin Čermák.

Prvé vydanie novej relácie „Za pět minut dvanáct“ uvedie Nova v nedeľu 29. októbra o 11.55 hod. Pozrite si upútavku:
Video
Upútavka novej politickej diskusie TV Nova:

„Nedeľná politická diskusia je v českom mediálnom prostredí zakotveným formátom. Na TV Nova nám nejakú dobu chýbala, a preto sme sa rozhodli, že sa k nej vrátime. Chceme ju ale poňať inak, inovatívnejšie, dostať ju náplňou i spracovaním bližšie k ľuďom,“ dodáva Kamil Houska, riaditeľ spravodajstva TV Nova. Televízia zároveň ukončuje rozhovory s politikmi v rámci relácie „Víkendové Snídaně“ a formát „Napřímo“ presúva už len do internetového vysielania TN Live.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Ďalšia kultová reality šou sa dočká reštartu: Markíza čoskoro vytasí na divákov tento tromf!

Nedeľnú politickú diskusiu vysielala TV Nova naposledy v roku 2006. Na obrazovke bola od roku 1994 pod názvom „Sedm, čili 7 dní“, neskôr sa názov skrátil na „Sedmička“. Moderátorom relácie bol pôvodne Jan Vávra, ale aj Jana Bobošíková, Michaela Jílková, Martin Veselovský alebo Jitka Obzinová.

Konkurenčné televízie vysielali v rovnakom čase podobné relácie – Česká televízia Otázky Václava Moravce a TV Prima Nedeľnú partiu. Politickú diskusiu s rovnakým názvom – O päť minút 12 – prináša na slovenské obrazovky dlhé roky Jednotka RTVS.

Relácia „Za pět minut dvanáct“ bude mať... Foto: TV Nova
Za pět minut dvanáct Relácia „Za pět minut dvanáct“ bude mať premiéru na TV Nova v nedeľu 29. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #politické relácie