Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické relácie: Aj s Dankom a Šimečkom o skladaní vlády a novom ministerstve

Prinášame prehľad hostí vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a TA3.

14.10.2023 00:00
Andrej Danko, Michal Šimečka Foto:
Predseda SNS Andrej Danko a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.
debata (8)

Strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS tento týždeň podpísali memorandum o spolupráci, ktoré prerozdeľuje počty ministerských kresiel, a tiež post premiéra a predsedu parlamentu. Možnosť štvorkoalície PS, Hlas-SD, KDH a SaS stroskotala. Podľa Petra Pellegriniho sa tak stalo aj pre nezhody PS a KDH o registrovaných partnerstvách.

Médiami preletela informácia o vzniku nového ministerstva cestovného ruchu, ktoré by pripadlo SNS, hovorilo sa aj o možných kandidátoch na ministerské posty. Na zostavovanie slovenskej vlády reagoval aj Európsky parlament. Strana európskych socialistov pozastavila Smeru-SD a Hlasu-SD členstvo pre spojenie so SNS, ktorú považuje za radikálne pravicovú stranu. Aj to budú témy víkendových televíznych diskusií.

poslanec fico Čítajte aj Ficove xenofóbne videá o migrantoch mohli vyústiť v násilie. Facebook ani YouTube nevysvetlili, prečo ich nezmazali

Hosťami Sobotných dialógov budú kandidáti na poslancov Roman Michelko (SNS) a Alojz Hlina (SaS). S moderátorkou Martou Jančkárovou budú hovoriť aj o kreovaní novej koalície. Reláciu vysiela naživo v sobotu od 12.10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24.

Do relácie V politike prijali pozvanie štyria kandidáti na poslancov: Lucia Plaváková (PS), Mária Kolíková (SaS), Roman Mikulec (OĽaNO) a Jozef Hajko (KDH). Reláciu vysiela naživo Televízia ta3 v nedeľu od 11.00 hod., moderuje Rastislav Iliev.

rtvs, mlynská dolina Čítajte aj Vrátia sa späť koncesionárske poplatky? RTVS nemá medzi občanmi dôveru, tvrdí Smer

V relácii O 5 minút 12 sa stretne štvorica kandidátov na poslancov: Michal Truban (PS), Peter Pollák (OĽaNO), Jozef Hajko (KDH) a Marián Viskupič (SaS). Reláciu vysiela naživo Jednotka v nedeľu od 11.55 hod. na Jednotke a :24. Moderuje Marek Makara.

Do relácie Na telo prijali pozvanie predseda PS Michal Šimečka a predseda SNS Andrej Danko. Líder progresívcov sa už vzdal postu podpredsedu europarlamentu a nevylúčil, že by prijal rovnakú funkciu v slovenskom parlamente. Moderátor Michal Kovačič sa bude s lídrami strán rozprávať aj o skladaní vlády a vzniku nového ministerstva. Reláciu vysiela TV Markíza naživo v nedeľu od 13.00 hod.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo #Štvrtá Ficova vláda