Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Martinus otvorí svoju prvú predajňu v Česku. Zamestnancom ponúka zaujímavé platy a benefity

Prvé kamenné kníhkupectvo v Českej republike otvorí na jeseň tohto roka.

05.08.2023 12:45
Martinus Foto:
Kníhkupectvo Martinus
debata (1)

Kníhkupectvo Martinus už viac ako 30 rokov spája ľudí s knihami. Na Slovensku okrem najväčšieho online kníhkupectva prevádzkuje 17 kamenných predajní, z nich osem je doplnených aj kaviarňou. V Českej republike pôsobí od roku 2012, doposiaľ len prostredníctvom internetového kníhkupectva Martinus.cz.

streamovacie služby, televízor, ovládač Čítajte aj Tieto seriály skončili s hanbou na chvoste: Hľadanie najlepšieho slovenského pokračuje!

„Na českom trhu funguje Martinus už viac než jedenásť rokov ako e-shop, ale povedali sme si, že je načase posunúť sa ďalej a priniesť naše krásne kníhkupectvá i do Česka. Ako našu prvú zastávku sme si vybrali Brno, v ktorom sa už tento rok na jeseň môžu návštevníci tešiť na tisíce kníh, príjemnú atmosféru, kaviareň s vôňou čerstvo namletej kávy, priestor na prácu i nerušený oddych pri knihe, ale aj špecializované detské oddelenie,“ uvádza kníhkupectvo.

Kníhkupectvo Martinus Foto: Martinus
Martinus Kníhkupectvo Martinus

Prvé české kamenné kníhkupectvo sa bude nachádzať v brnianskom obchodnom centre Velký Špalíček. Rozprestierať sa bude na dvoch poschodiach, súčasťou predajne bude aj koncept kaviarne, ktorý je úspešne etablovaný na Slovensku, a tiež coworkingový priestor na prácu alebo besedy so svetovými i domácimi autormi a autorkami.

Kníhkaviareň Martinus Foto: Martinus
Martinus Kníhkaviareň Martinus

Martinus už hľadá zamestnancov do novej predajne, ktorým ponúka základný plat od 30-tisíc korún (v prepočte 1240 eur) pre kníhkupcov a baristov, až do 50-tisíc korún (2060 eur) pre manažéra predajne. Zamestnancom poskytuje tiež benefity vo forme štipendia na vzdelávanie, možnosť interného koučingu, zľavy na knihy a v prípade dobrých finančných výsledkov aj 13. plat a ročný bonus.

Kníhkupectvo Martinus Foto: Martinus
Martinus Kníhkupectvo Martinus

Martinus je najobľúbenejšou značkou zákazníkov na Slovensku. Prvenstvo si drží od roku 2017, keď sa stal prvýkrát víťazom prieskumu spoločnosti KPMG. V ankete ShopRoku nákupného poradcu Heureka získal Cenu popularity v kategórii Zábava a voľný čas.

Je najväčším internetovým kníhkupectvo na Slovensku, nielen v počte predaných kníh a návštevnosti, ale aj v počte dostupných titulov. Spoločnosť predpokladá, že tento rok spoločné tržby slovenského a českého Martinusu presiahnu hranicu 50 miliónov eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obchodné reťazce #Martinus