Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Guy Ritchie vstupuje do seriálového sveta! Prichádza jeho prvé gangsterské vyčíňanie na televíznych obrazovkách

Seriálová novinka britského režiséra má premiéru už 7.marca na streamovacej službe Netflix.

18.02.2024 06:00
The Gentlemen Foto:
Theo James ako Eddie v seriálovej novinke The Gentlemen.
debata

Britský režisér Guy Ritchie v posledných rokoch pripravuje jeden filmový projekt za druhým. Najnovšie však pre stremovaciu službu Netflix pripravil svoj prvý seriál, ktorý voľne nadväzuje na jeho filmový hit The Gentlemen (v preklade Džentlmeni). Slovenské kiná film uvádzali pod názvom Slušní chlapci.

Keira Knightley, Black Doves Čítajte viac Netflix zlákal Keiru Knightley do seriálu. Má všetky predpoklady byť najlepšou britskou drámou za posledné roky

Sofistikovaná akčná komédia mala na filmových plátnach premiéru v roku 2020 a Ritchie sa na nej podieľal ako scenárista aj režisér. Sledovala príbeh britského marihuanového kráľa Michaela Pearsona (Matthew McConaughey), ktorý sa snažil predať svoje impozantné drogové impérium dynastii oklahomských miliardárov. Sekundujú mu Charlie Hunnam, Hugh Grant či Colin Farrell. Film si získal od divákov a kritikov vysoké hodnotenia, na ČSFD má úctyhodných 86 %, na Rotten Tomatoes 84 % a na IMDB rating 7,8 z 10.

Ak máte radi gangsterky a drsný humor Guya Ritchieho, nenechajte si ujsť úplne nových zločincov na úrovni v seriálovej novinke s rovnakým názvom ako film – The Gentlemen (Džentlmeni). Ritchie mal nad celým seriálom dohľad ako spoluscenárista, výkonný producent a prvé dve epizódy seriálu tiež režíroval.

teória veľkého tresku, big bang theory, Čítajte aj Zaujímavý zvrat: Teória veľkého tresku dostane pokračovanie, ktoré nikto nečakal

„Svet „džentlmenov“ je tak trochu zo mňa,“ povedal Ritchie vlani v novembri Netflixu. „Tešíme sa, že privedieme fanúšikov späť do tohto sveta, predstavíme nové postavy a ich príbehy a som nadšený, že to môžeme robiť s týmto mimoriadne talentovaným obsadením," dodal.

Osemdielny seriál The Gentlemen má na Netflixe premiéru už 7. marca 2024 o 9:00 hod. Všetky epizódy pribudnú do ponuky streamovacej služby naraz. Pozrite si upútavku, ktorá nahliadne do sveta luxusných večierkov, špičkovej whisky, brutálnych boxerských zápasov, s tajomnými postavami priviazanými k stoličkám v skrytých miestnostiach.

V hlavnej úlohe sa predstaví hviezda Bieleho lotosu Theo James. V The Gentlemen stvárňuje Eddieho Hornimana, odcudzeného syna anglického aristokrata, ktorý po ňom nečakane zdedí veľké vidiecke sídlo. Čoskoro však zisťuje, že je súčasťou drogového impéria s dobrými kontaktami na britské zločinecké podsvetie. Eddie je odhodlaný vymaniť svoju rodinu z ich pazúrov a pokúša sa presadiť po svojom v ich vlastnej gangsterskej hre. Keď sa však nechá vtiahnuť do sveta kriminality, začne jej prichádzať chuť.

Okrem Thea Jamesa sa v seriáli predstavia Kaya Scodelario (Spinning Out), Ray Winstone (Ice, Of Kings and Prophets), Daniel Ings (I Hate Suzie, The Crown), Joely Richardson (Lover Lady Chatterley), Vinnie Jones (Lock, Stock a Two Smoking Barrels), Giancarlo Esposito (Better Call Saul), Dar Salim (The Covenant), Jasmine Blackborow (Marie Antoinette) či Peter Serafinowicz (The Tick).

The Gentlemen Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Theo James ako Eddie v seriálovej novinke The...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Guy Ritchie #The Gentlemen