Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Krutá pravda vyšla na povrch: Tohto filmového hrdinu nikto tak skoro neuvidí

Kto si myslel, že hľadanie nového Jamesa Bonda je horúcou témou, tak je na omyle. Tvorcovia konečne priznali krutú pravdu o pokračovaní.

07.11.2023 06:00
James Bond Foto:
Daniel Craig poslednýkrát ako agent Jej veličenstva vo filme Nie je čas zomrieť.
debata
Tri oriešky pre Popolušku Čítajte aj Televízne presuny pokračujú: Kam smeruje Slovákmi milovaná vianočná klasika?

Bola to veľká udalosť, keď sa filmovému štúdiu MGM podarilo prehovoriť Daniela Graiga, aby si piatykrát zahral Jamesa Bonda v snímke Nie je čas zomrieť. Herec dlhodobo tvrdil, že sa do tejto úlohy viac nevráti. Tučný honorár a zaujímavý príbeh spravil svoje a Graig so cťou ukončil svoju 20-ročnú púť s touto postavou. Lenže po utíchnutí ošiaľu okolo tragického konca jeho postavy sa rozbehli nové otázky. Kto bude nový James Bond? Ako budú chcieť tvorcovia nadviazať na koniec ostatného filmu, keď v ňom agent s povolením zabíjať obetoval vlastný život, aby zachránil svojich najbližších?

SR premiér Fico ministerstvá návšteva MK Šimkovičová BAX Čítajte aj Strašidelná rétorika Šimkovičovej: Slovenská a žiadna iná. Nebudeme tolerovať miešanie iných kultúr

Po dvoch rokoch od uvedenia posledné filmu bolo zverejnených viacero zaručených mien, ktoré by mali prebrať štafetu po Danielovi Graigovi. Ani jedno sa napokon nepotvrdilo. Istý čas sa hovorilo o tom, že by hlavnú rolu mala prebrať žena. Teraz prichádza krutá pravda.

Fulianka počasie polárna žiara Čítajte aj Takejto hlúposti niekto uverí? Slováci včera na oblohe videli "koniec sveta"

Producentka Barbara Broccoli priznala, že práce na novom filme sa ešte ani nezačali a reálne nemajú predstavu o novom Jamesovi Bondovi. Je teda jasné, že v najbližších rokoch sa agent 007 na striebornom plátne neobjaví. Podľa jej slov je si dobre vedomá, že najnovšia inkarnácia Jamesa Bonda bude musieť odrážať, akými zmenami prešiel svet za ostatných 20 rokov, odkedy sa objavil Daniel Graig. O to ťažšie bude vybrať nového hereckého predstaviteľa.

Kľúč svätého Petra Čítajte aj ČT prezradila, čo má pripravené na Vianoce a Silvester. Počas sviatkov budú hrať prím slovenské rozprávky

„Myslím si, že tieto filmy odrážajú dobu, v ktorej sa nachádzajú, a je pred nami dlho cesta, ktorá ju prebuduje do ďalšej kapitoly, a to sme ešte ani nezačali,“ dodala. "Myšlienkami som sa vrátila do čias filmu Zlaté oko, studená vojna sa skončila, železná opona padla, James Bond je mŕtvy. Svet už nepotrebuje Bonda, už nie sú žiadni nepriatelia. A to je veľký omyl.

Jedno je však isté. James Bond sa vráti a bude to veľkolepé. Táto filmová franšíza je určená pre veľké plátna, preto sa nestane, že by mala dostať seriálovú podobu, ako hovorí súčasný televízny trend.

„Tvoríme filmy o Bondovi pre veľké plátna a všetko o Bondovi majú diváci na celom svete vidieť v tomto formáte, takže sme nechceli robiť televíziu.“ Pôvodné plány hovorili, že ďalšie dobrodružstvo agenta 007 uvidia diváci v roku 2025. Je jasné, že toto sa nestane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #James Bond