Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fantastické zvery končia: Rowlingová svojimi vyjadreniami prekvapila tvorcov

Filmová séria Fantastické zvery, ktorá sa odohráva vo svete Harryho Pottera, sa pokračovania nedočká.

01.11.2023 12:00
Fantastické zvery a ich výskyt Foto:
Záber z filmu Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora. Jude Law ako Dumbledore aj s partiou čarodejníkov, ktorí sú na strane dobra.
debata

Nad pokračovaním série Fantastické zvery sa momentálne neuvažuje, informuje The Guardian. Režisér David Yates v jednom z podcastov povedal, že značka je nateraz mŕtva. Značku mal „zaparkovať“ Warner Bros.

Martina Šimkovičová / Andrej Danko / Čítajte viac "Ja, ministerka kultúry", je Slovákom na srandu. Vtipy o Šimkovičovej obleteli internety

„S Beasts je všetko len zaparkované. Natočili sme tieto tri filmy, posledný sme natočili počas pandémie a bola to obrovská zábava, ale bolo to ťažké,“ povedal Yates. Tretia časť zo série bola najmenej zisková, zarobila v porovnaní s prvým dielom len polovicu.

Natáčanie sprevádzali kauzy

Natáčanie posledného filmu bolo sprevádzané škandálmi – mediálne sledovaný rozvod Johnyho Deppa s Amber Heard a obvinenia z domáceho násilia zapríčinili, že sa v tretej často vôbec neobjavil. J.K. Rowlingová zase čelila kritike queer komunity, ktorá ju označovala za transfóbnu. Aj iné hviezdy z filmov čelili problémom s políciou a objavovali sa tak na titulných fotkách bulváru.

„Myšlienka, že bude päť filmov (Fantastické zvery), bola pre väčšinu z nás úplným prekvapením,“ povedal Yates v podcaste.

bratia, studená vojna Čítajte viac Do kín prišiel najväčší príbeh studenej vojny: Film je akčný, surový a realistický

„Všetci sme súhlasili s natočením jedného filmu. A Jo (J.K. Rowlingová), Boh jej žehnaj, zrazu povedala: „Ó, a mimochodom, bude ich päť.“ Všetci sme sa na seba pozreli, pretože nám nikto nič podobné nepovedal,“ opisoval Yates.

To, že séria nateraz nebude pokračovať, nie je až tak prekvapujúce. Warner Bros už dávnejšie prezradil, že bude investovať len do projektov, kde očakáva návratnosť – napríklad filmy z DC univerza či seriál Harry Potter.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #J.K. Rowlingová #Fantastické zvery