Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

"Ja, ministerka kultúry", je Slovákom na srandu. Vtipy o Šimkovičovej obleteli internety

Slováci sa zabávajú na úkor novej ministerky Martiny Šimkovičovej.

31.10.2023 12:45
Martina Šimkovičová / Andrej Danko / Foto: ,
Líder SNS Andej Danko a nominantka za SNS Martina Šimkovičová prichádzajú na tlačovú konferenciu 24. októbra 2023
debata (50)

Novou ministerkou kultúry sa stala Martina Šimkovičová. Ľudia z kultúrnej obce nadšení neboli, mnohí ju kritizovali najmä za jej vyhranené názory. Posledné roky strávila mimo parlamentu, bola moderátorkou TV Slovan, kde si pozývala ľudí najmä z extrémistických kruhov.

Na post ministerky ju nominovala strana SNS, Šimkovičová sa na ich kandidátke prekrúžkovala do parlamentu. Prvým krokom, ktorý v novej funkcii urobila bolo, že zaslala list českému ministrovi kultúry. Tento list zverejnila na svojom Facebooku, kde jej mnoho ľudí odpovedalo kritikou pravopisných chýb.

Ministerka odpovedala svojsky – kritikom sa poďakovala, no zároveň pod príspevkom vypla komentáre. „Vážení moji prísni kritici,vážim si kritiku, ktorou ste ma priam zaplavili. Dodávate mi tým veľa energie, aj keď to možno tak nevyzerá. Ako som sa vyjadrila predtým, nepochopenie považujem za nedorozumenie. A ako som sľúbila, budem sa snažiť nedorozumenia trpezlivo vysvetľovať,“ píše vo svojom príspevku.

Martina Šimkovičová bola dlhoročná moderátorka televízie Markíza, najskôr moderovala športové spravodajstvo a neskôr večerné spravodajstvo. Do parlamentu sa prvýkrát dostala v roku 2016 na kandidátke strany Sme rodina. Počas posledného volebného obdobia v NRSR nebola.

Televízia s moderátorkou ukončila služobný pomer po tom, čo šírila hoaxy ohľadom migrantov. Dnes je tvárou slovenskej dezinformačnej TV Slovan. Ako moderátorka tam pravidlne pozýva a spovedá ľudí z extrémistického spektra.

Internet sa zabáva

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Martina Šimkovičová #meme