Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ako bude prebiehať tehotenstvo v budúcnosti? Ukáže nová sci-fi komédia s hviezdnym obsadením

Vo filme z neďalekej budúcnosti sa manželský pár rozhodne pre tehotenstvo netradičným spôsobom.

21.09.2023 06:00
Pod Generation Foto:
Emilia Clarke a Chiwetel Ejiofor v sci-fi komédii Pod Generation.
debata
jurský svet, Čítajte aj Šialená ponuka na obzore: Táto streamovacia služba dáva na frak najväčšej konkurencii

Predstavte si, že by páry v budúcnosti dostali možnosť zdieľať svoje tehotenstvo prostredníctvom prenosných zariadení – kapsulí, pripomínajúcich dizajnové vajíčka. Dieťa by sa v nich spokojne vyvíjalo a rodičia by sa striedali v starostlivosti o plod.

Bolo by to bezpečnejšie, rovnoprávnejšie, bezbolestné… Alebo žeby nie tak celkom? V originálnej sci-fi komédii Pod Generation zistíme, ako by takýto nápad mohol fungovať v praxi. V hlavných úlohách sa predstavia Emilia Clarke (Hra o tróny) a Chiwetel Ejiofor (Dr. Strange, 12 rokov otrokom).

ako to bolo dalej, and just like that, sex v meste, Čítajte aj Fantastická správa: Sex v meste rozhodne nekončí, tretia séria je na ceste!
Záber zo sci-fi komédie Pod Generation. Foto: Continental film
Pod Generation Záber zo sci-fi komédie Pod Generation.

Emilia Clarke sa vo filme predstaví ako úspešná mladá žena, ktorá sa rozhodne otehotnieť. Vo svete budúcnosti, v ktorom žije, si môže vybrať medzi prirodzeným tehotenstvom a možnosťou vynosiť dieťa v tzv. „pode“, prenosnej kapsuli, ktorá nahrádza maternicu.

Jej manžel, ktorého stvárňuje Chiwetel Ejiofor, sa technologickej novinke najskôr bráni, no z lásky k svojej žene súhlasí. O kapsulu sa môžu starať obaja nastávajúci rodičia a zodpovednosť za vývoj plodu, ale aj starostlivosť je tak rovnomerne rozdelená.

Ako sa s takouto podelenou zodpovednosťou a z nej vyplývajúcimi situáciami vysporiadajú? Dokážu si obaja rodičia vytvoriť budúcemu potomkovi rovnako silné puto? Čo ak nezafunguje materinský cit? A aké plány vôbec má organizácia, ktorá za touto technológiou stojí?

Záber zo sci-fi komédie Pod Generation. Foto: Continental film
Pod Generation Záber zo sci-fi komédie Pod Generation.

Nedávno zverejnený trailer ukazuje vycibrený vizuál filmu, vynikajúce herecké výkony a citlivý, hoci miestami sarkastický humor, ktorým sa bude snímka vyznačovať. Režisérka a scenáristka Sophie Barthes svojimi predchádzajúcimi autorskými filmami dokázala, že dokáže pracovať s bizarnými komediálnymi motívmi (komédia Duša Paula Giammatiho), ale tiež rozumie komplexnosti ľudskej psychiky (historická dráma Pani Bovaryová). V sci-fi komédii Pod Generation nám predstaví svoju víziu budúcnosti a výziev, ktoré môže ľudstvu priniesť.

Pozrite si trailer:

Snímku do slovenských kín prinesú spoločnosti Continental film a FOXX MEDIA GROUP od 19. októbra 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Emilia Clarke #Chiwetel Ejiofor #filmové premiéry