Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianočné prekvapenia od Disney+: Prinášame vám tipy, čo si počas sviatkov zapnúť

Ak premýšľate, čo si pozrieť počas sviatkov, máme pre vás pár tipov.

21.12.2023 00:00
disney+ Foto:
Disney+
debata

Vianočné sviatky sú tu už o pár dní. Mnohým ľuďom sa spájajú práve so sledovaním vianočných filmov alebo vianočných častí obľúbených seriálov. Ak si predplácate streamovaciu službu Disney+, máme pre vás pár tipov.

V kolekcii VESELÉ VIANOCE nájdete množstvo vianočných filmov a seriálov – od klasiky ako Sám doma a Santa Claus, cez akčné filmy ako Strážcovia Galaxie: Sviatočný špeciál alebo Smrtonosná pasca, až po vianočné časti vašich obľúbených seriálov. Nechýba ani nádielka rozprávok od Ľadového kráľovstva až po novinky ako Vianočný denník odvážneho bojka: Ponorková choroba.

Láska Nebeská Čítajte viac Láska nebeská je legendárna, niektoré scény však nezostarli dobre. Režisér prezradil, čo ľutuje

Pamätáte si na úplne prvú časť Simpsonovcov? Áno, bola to tá, v ktorej Homer nedostal vianočnú prémiu, brigádoval ako Santa Claus a peniaze, ktoré zarobil, prehral na psích pretekoch, keď stavil na Spasiteľa. A tak sa Spasiteľ dostal do rodiny Simpsonovcov. Túto a všetky vianočné časti o žltej rodinke nájdete na jednom mieste v rámci kolekcie Veselé Vianoce: Simpsonovské Vianoce.

Uplynulo neuveriteľných 35 rokov od chvíle, kedy policajt John McLane priletel na Vianoce za svojou manželkou do Los Angeles a bol nútený čeliť teroristom, na čele s vynikajúcim Alanom Rickmanom, ktorý mal na sebe len tielko a bosé nohy. Všetkých päť filmov nájdete v kolekcii Smrtonosná pasca.

Vianoce – čas rozprávok

„Von to dám, von to dám…,“ kto by nepoznal pieseň z Ľadového kráľovstva, ktorá sa slovenskému publiku predstavila presne pred 10 rokmi. Medzitým vznikol druhý film a fanúšikovia sa už teraz môžu tešiť na tretí, zatiaľ čo Disney+ ponúka množstvo špeciálov, ako napríklad Olafove rozprávky, Bol raz jeden snehuliak a Vianoce s Olafom. Všetko na jednom mieste v kolekcii Ľadové kráľovstvo.

Seriál Santa Clausovia bol minulý rok jedným z najobľúbenejších vianočných seriálov na Disney+. Už 13. decembra na divákov čaká druhá séria. Ale viete, ako sa vôbec zo Scotta Calvina stal Santa Claus? Pôvodné tri filmy a seriál nájdete v kolekcii Santa Claus.

Godzilla a Kong Čítajte viac Odvekí rivali sa spoja, aby zachránili svet. Trailer na film Godzilla a Kong sľubuje poriadnu akciu

K vianočným sviatkom neodmysliteľne patria aj romantické komédie. Na Disney+ nájdete klasiky ako Pretty Woman, Kým si spal, Začarovaní, 10 vecí, ktore na tebe nenávidím, Pasca na rodičov, Návrh, Spoveď nákupnej maniačky, George, kráľ džungle a mnohé ďalšie.

Seriál Hawkeye sa odohráva v postapokalyp­tickom New Yorku, kde sa bývalý Avenger, Clint Barton alias Hawkeye, snaží na Vianoce vrátiť domov k svojej rodine. Keď sa však objaví hrozba z jeho minulosti, je nútený spojiť sily s Kate Bishopovou, 22-ročnou skúsenou lukostrelkyňou a svojou najväčšou fanúšičkou, aby odhalili nekalé sprisahanie.

Divákov čakajú aj novinky

Na sviatky prináša Disney+ niekoľko filmových noviniek. Okrem očakávaného filmu Indiana Jones a Nástroj osudu (15.12.), sú to Prízrak v Benátkach, Kráľovná kvízov, Divadelný tábor (6.12.), Hurá, už je sneh!, a Vianočný denník odvážneho bojka: Ponorková choroba (8.12.).

Seriál Percy Jackson a bohovia Olympu na motívy kníh Ricka Riordana nás zavedie do čarovného sveta gréckej mytológie, v ktorom sa hlavný hrdina po zistení, že je poloboh, vydáva na nebezpečnú výpravu s cieľom získať späť Diov blesk a zabrániť vypuknutiu vojny. Na Disney+ od 20. decembra.

Invalid Čítajte viac December na Voyo: Prekvapenie v podobe slovenského filmového hitu a ešte omnoho viac!

Pred 60 rokmi BBC odvysielala prvú epizódu dnes už kultového sci-fi seriálu Pán času. Pri príležitosti tohto výročia uvedie Disney+ tri špeciálne filmy, z ktorých dva, Vesmírna príšerka a Do neznámych končín, sú už k dispozícii a ďalší (Chichot) príde 8. decembra.

Druhá séria seriálu Čo keby…? zo sveta Marvel Cinematic Universe skúma, prerozprávava a prepisuje známe udalosti z marveloviek s neuveriteľným obsadením, ktoré zahŕňa množstvo hviezd, ktoré si zopakujú svoje ikonické úlohy. Poznáte aj tie slovenské? Od 22. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney+