Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tu bude pohoda, aj keby nás to malo stáť život! Druhá séria úspešnej Osady má premiéru na ČT

Do povestnej chatárskej osady v Záhoří sa vracia nesúrodá zostava obyvateľov.

01.09.2023 06:00
Osada 2 Foto:
Druhá séria úspešného seriálu Osada bude mať premiéru na ČT1 v piatok 1. septembra.
debata
nikodým, Všade dobre doma naj , Čítajte aj Začiatok televíznej jesene na RTVS: Najslabšia programová ponuka za posledné roky

Fiktívna osada v okolí stredočeského Nižboru po dvoch rokov ožíva v nových desiatich epizódach divácky úspešného seriálu Osada. Na víkendy do prírody bude od jari do jesene opäť chodiť kadernícky pár Rubalových v podaní Petry Nesvačilovej a Radka Holuba, úspešní podnikatelia Južanoví, ktorých stvárňujú Eva Leinweberová s Igorom Barešom, Ivana Chýlková ako spisovateľka milostných románov Rybáková, i Stanislav Majer, ktorého Michal Franěk odišiel od polície. K ďalším obľúbeným rodinám Krausových a Srovnalových pribudne i jedna nová.

Úvodnú časť druhej série Osady uvedie ČT1 už dnes, v piatok 1. septembra od 20:10 hod.

Zábery zo seriálu Osada Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Starousadlíci zo Záhoří sa vrátia na jeseň na...

V nových častiach pôjde ešte viac o vzťahy i povestnú pohodu v Záhoří. „Každá z postáv si za dva roky prešla vývojom, vzájomné vzťahy sa vyostrili, a v Osade teraz panuje trochu výbušnejšia atmosféra. Južanovci už nemusia predstierať, že nie sú bohatí, manželstvo Rubalových pripomína beh cez mínové pole a rušno je aj u Srovnalových. Zatiaľ čo ITčkár David ďalej prepadá fenoménu chatárčenia, výchova dvojročnej dcéry prerastá jeho manželke Ivane cez hlavu. Najväčší posun nastal u Fraňka, ktorý si urobil psychologický kurz a otvára si veľmi podozrivú poradňu,“ odtajňuje niektoré dejové zápletky nových epizód Osady kreatívny producent ČT a dramaturg seriálu Josef Viewegh.

Nová sezóna Osady je pre scenáristu Petra Kolečka prvým seriálovým pokračovaním, ktoré pre Českú televíziu napísal. „Je vždy trochu náročné sa do projektu vracať, pretože než sa vyhodnotí, že prvá séria bola úspešná, tak uplynie i pár rokov a človek už je myšlienkami inde. Preto nevzniklo ani pokračovanie Štvrtej hviezdy ani Trpaslíka. V prípade Osady sme ale s Radkom Bajgarom nakoniec našli cestu, ako sa znovu pobaviť,“ vysvetľuje Peter Kolečko.

V druhej sérii sa neobjavia obyvatelia jednej chaty – Pavel Nový a Jana Švandová, ale prisťahuje sa rodina taxikára Kociána z Chomutova. Prvá séria Osady mala premiéru na jeseň 2021, druhá séria prichádza po dvoch rokoch, od 1. septembra 2023. Novým desiatim častiam budú opäť patriť piatkové večery na ČT1.

Pozrite si upútavku na nové sériu Osady:
Video
Možné je všetko Čítajte aj Dangl o novej hviezdnej šou Markízy: Je to čistokrvná zábava, dlhé roky som ju chcel robiť

Prehľad epizód 2. série Osady:

  • 1. časť: Kravy sa pasú, slnečné paprsky sa odrážajú od hladiny rybníka, kačky vyviedli mláďatká… A nad touto idylou sa z chaty ozýva rev Milana Rubala. Po dvoch rokoch panuje v Záhoří výbušnejšia atmosféra a bývalá pohoda sa niekam stráca.
  • 2. časť: Aprílový víkend sa nesie v duchu zmierenia. Kocián už sa nespráva ako idiot, Helena sa vráti k Rubalovi, ktorý jej všetko odpustí, Krausová prestane popíjať, Srovnal sa konečne vyspí, Franěk si nájde poriadnu prácu… Vlastne nie, toto je 1. apríl.
  • 3. časť: Je Veľká noc a osada sa pripravuje na sviatky. Krausová vídava nad rybníkom zlaté prasiatko, ale nikto jej neverí. Južan sa zblázni a kúpi kraslice za osemdesiat tisíc korún. Radka má o neho strach. Renda skrýva veľké tajomstvo. A prečo začal Franěk rozprávať ako psychológ? Zdá sa, že v Záhoří už nikdy nič nebude ako predtým.
  • 4. časť: Rubalovi stále chýba Helena, požičia si od Krausa tóru a za noc ju prečíta. Nájde oporu vo viere a postaví v Záhoří múr nárekov, aby doňho mohol vložiť svoje želanie. Vráti sa mu Helena? A čo to v chate Južanovcov tak bečí?
  • 5. časť: Keď sa Helena vráti do Záhoří aj s milencom, stratí Milan svoju vieru. Zbúra môr nárekov a rozdelí ich chatu. Lenže v základoch nájde delostrelecký granát z druhej svetovej vojny. Vzťahy v osade už nemôžu byť výbušnejšie.
  • 6. časť: Franěk si v Záhoří otvára „Michalov psychologický inštitút“ a hneď za ním začnú chodiť mladé klientky. Lucka Rybáková zúri. V osade je taký blázninec, že pomoc psychológa budú čoskoro potrebovať všetci vrátane Južanových ovcí.
  • 7. časť: Helena zbúra stenu rozdeľujúcu chatu, lenže udobrenie s Milanom je v nedohľadne. Podľa Fraňka trpí Rubal traumou z neoplatenej nevery. Prečo si však stále dookola spieva Zagorku?
  • 8. časť: Situácia v Záhoří naďalej eskaluje. Lucia Rybáková píše román, v ktorom sa chce zbaviť Fraňka. Stále ťažšie je však uveriť, že plánovaná vražda je len literárnou fikciou.
  • 9. časť: Južan tvrdí, že nie je blázon, lenže teraz už mu nikto neverí. Marcelka má ban na instagrame a Milan s Doláčom usporiadajú v Záhoří vojenské manévre. Ešte že z osady zmizol Franěk. Alebo nie?
  • 10. časť: V Záhoří nezostal kameň na kameni. Vyčíňa tu zlodej, Kociánovci chcú predať chatu. A čo je najhoršie, Helena Rubalová sa rozhodla kandidovať na náčelníčku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #Petr Kolečko #Radek Bajgar #televízna sezóna 2023/2024 #české seriály