Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dangl o novej hviezdnej šou Markízy: Je to čistokrvná zábava, dlhé roky som ju chcel robiť

Dano Dangl bude moderátorom zábavnej novinky Možné je všetko.

01.09.2023 06:00
Možné je všetko Foto:
Nová zábavná šou Možné je všetko bude mať v sobotu 2. septembra premiéru na TV Markíza.
debata

Televízia Markíza uvedie v sobotu 2. septembra úplne novú zábavnú šou Možné je všetko. Zostava hercov a zabávačov v nej bude plniť rôzne úlohy a zadania, v ktorých neraz budú musieť prekonať samých seba. Moderátorom a zároveň výkonným producentom novinky je Dano Dangl.

mama na prenájom, Čítajte aj Nekonečná letná pauza sa končí! Vieme, ako bude pokračovať Mama na prenájom

Ako ste prišli k tomuto formátu?

Formát našla televízia Markíza prostredníctvom Pepeho Majeského, ktorý je režisérom projektu. Ja túto šou poznám dlhé roky a povedal som, že to veľmi chcem robiť. Dokonca som už dávnejšie, možno šesť – sedem rokov dozadu, uvažoval, že ho budem robiť v Česku. Takže keď to zrazu prišlo na Slovensko, veľmi som sa potešil. Pre mňa je to po dlhej dobe taký čisto zábavný formát. Nechcem tým povedať, že ostatné ako Tvoja tvár nie sú. Lenže tam sú prítomné aj nejaké emócie – keď človeka vyhodia, alebo mu to nevyjde. Tu nič také nehrozí. Tu vyjde všetko a všetko je super (úsmev).

Ako ste vyberali zostavu účinkujúcich?

O Mišovi Kubovčíkovi asi nemusím rozprávať, chcel by som mať jeho hlavu aspoň na hodinu, aby som pochopil, čo sa tam všetko deje. Zuzka Šebová detto. Janka Kovalčiková je zase strašne zlatá s tou svojou nežnosťou. A Ďuro Kemka je odjakživa môj miláčik. Poznáme sa tridsať rokov, prvýkrát sme sa stretli v dabigu a už vtedy sme sa rehotali a rehoceme sa sa doteraz. Ďalej sú tam Adela Vinczeová a Tomáš Maštalír plus ľudia ako Atilla Végh, Maca Zábranská, Adam Bárdy, ktorých poznám či už lepšie alebo horšie, ale majú tam svoj priestor veľmi dobre vytýčený.

Adela Vinczeová bola stávka na istotu?

Adelu milujem, keď sa vytáča. Nahnevanú ju vidíte málokedy a ten jej výraz tváre by som dokázal donekonečna pozerať. A v tejto šou je niekoľkokrát v takejto pozícii, takže na ňu som sa preto brutálne tešil. V tejto šou sa kombinuje improvizácia a zábavno-súťažné úlohy. Veľmi som bol zvedavý, ako bude zvládať herecké veci a musím povedať, že jej to myslí jedna radosť.

Tomáša Maštalíra sme ešte v zábavnej šou nikdy nevideli. Ako ste ho presvedčili?

S Tomášom sa poznáme strašne dlho. Prvýkrát sme sa stretli „sto rokov dozadu“ pri relácii Cat Girl, čo bola v roku 2008 veľká súťaž krásy na Markíze s Pamelou Anderson v porote. Tomáša som vtedy presvedčil, aby súťaž moderoval. Prvýkrát v živote niečo moderoval a dopadlo to výborne. Tak asi mi veril, že ho nepresvedčím na nejakú blbosť. On je brutálne talentovaný človek a môžem potvrdiť, že pri terajšej šou to bola výborná voľba. Tomáš tam exceluje.

Zábery zo šou Možné je všetko Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Záber z novej zábavnej šou Možné je všetko.

V každej epizóde budú dvaja hostia. Sú nejako pripravení na to, čo ich čaká?

Nie. Sú hodení ako homár do vody. (smiech)

Nemali ste obavy, že niečo nezvládnu a v prípade, že nemajú skúsenosti so zábavnými šou, nebudú vedieť tak rýchlo improvizovať?

Toto je dobrá otázka. Sú dve možnosti: buď tých ľudí na to, čo ich čaká, nejako pripravíte a ochudobníte sa o spontánnosť a niečo vzácne, čo vzniká v danom momente, v tej chvíli. Alebo je druhá možnosť, že ich hodíte do tej vody. My sme sa rozhodli, že najlepšie bude, keď jednoducho budeme vidieť aj nejakú neistotu alebo nejakú nepripravenosť. No čo vám poviem, veď ja som moderátorom a to som najhorší moderátor na svete (smiech).

Stalo sa, že ste museli nejakú scénu nakrúcať dvakrát alebo viac?

Nie, v tejto relácii sa to nedá. To ako keby ste chceli divadelné predstavenie odohrať ešte raz, že „prepáčte, my sme to pokašlali a ideme odznova“. Také niečo neexistuje. Všetko je nakrútené na prvýkrát.

Bude mať šou podobnú emóciu ako 2 na 1?

Nie, je to iné. V 2 na 1 sa o hosťovi niečo dozviete, aj osobné, spoznáte veľa jeho vnútorných pocitov. Ideme v nej do hĺbky a snažíme sa zistiť o tom človeku čo najviac, prekvapiť ho. V Možné je všetko tento rozmer nie je. Tam je to čistokrvná zábava. Je to podobné, ako keď sa idete pozerať na býčie zápasy.

Myslíte si, že diváci v dnešnej akejsi nahnevanej dobe prijmú takýto zábavný formát?

Toto nikdy neviete predpovedať. Sme zaujímavý národ a veľmi ťažko sa odhaduje, ako niečo dopadne. Verím však v jednu vec, že práve teraz je vhodne načasované obdobie na čistokrvnú zábavu. Verím, že si ľudia potrebujú trošku oddýchnuť, či už od našich politikov, vojen, rôznych problémov v spoločnosti. Napriek tomu, prepytujem, že sa máme v Európe ako ľudstvo v tomto období najlepšie, a Slováci sa tiež majú najlepšie vo svojej histórii, si myslím, že si zaslúžime trochu sa pozabávať a oddýchnuť si. A táto šou bude podľa mňa na to dobrý kanál.

Je to formát, ktorý v prípade úspechu môže pokračovať ďalšími sériami?

Áno, toto je „neverending story“, kým sa neminú nápady. To je však problém každého formátu.

Možné je všetko je slovenskou adaptáciou pôvodne francúzskeho formátu, ktorý pod názvom Anything Goes distribuuje spoločnosť Banijay Rights. Lokálne verzie šou už vznikli v približne 30-tich krajinách po celom svete, napríklad aj v Taliansku, Holandsku, Izraeli, Nórsku, Turecku, Mexiku, Bulharsku či Portugalsku.

Slovenská verzia bude mať premiéru v sobotu 2. septembra o 20:30 na obrazovke TV Markíza a v predstihu na streamovacej službe Voyo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dano Dangl #TV Markíza #šou Možné je všetko