Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V televíziách sa tento rok bude variť. Nové kuchárske šou prinesú RTVS aj Markíza

Podvečery v slovenských televíziách v tomto roku vyplnia kuchárske reality šou. K Bez servítky televízie JOJ sa pridajú aj novinky z produkcie RTVS a Markízy.

02.01.2023 06:00
kuchárske šou 2023 Foto:
debata (3)
the last of us, Čítajte aj Seriálový január: Rok 2023 sa začína bombastickými hitmi! Toto nemôžete zmeškať

Varenie v novom šate

Novinkou RTVS je súťažno-kuchárska šou Pravidlá mojej ženy. V svetoznámej licencovanej reality šou si každý týždeň zmerajú sily dva páry pod vedením skúseného šéfkuchára Petra Duranského, ktorý patrí medzi najúspešnejších Slovákov vo svete gastronómie. Je prvým a zatiaľ jediným šéfkuchárom zo Slovenska s prestížnou michelinskou hviezdou.

Šefkuchárskou hviezdou novej šou bude Peter... Foto: RTVS
Peter Duranský Šefkuchárskou hviezdou novej šou bude Peter Duranský.

„Je to pre mňa niečo nové, keďže ide o úplne odlišnú formu varenia, na akú som zvyknutý. Samozrejme, teším sa a dúfam, že odovzdám súťažiacim niečo z toho, čo som sa sám naučil, kus seba a možno to zmení ich pohľad na prípravu jedál a varenie celkovo. Moderátorská pozícia bude pre mňa niečo úplne nové a mám voči tomu samozrejme rešpekt, ale beriem to ako novú výzvu v mojej kariére a pevne verím, že diváci sa môžu tešiť na veľmi chutné recepty, ktoré si budú môcť pripraviť doma,“ vyjadril sa Peter Duranský.

Súťaž sa skladá z dvoch kôl, ktoré odhalia kuchárske zručnosti partneriek aj šikovnosť ich partnerov. Prvá epizóda bude mať premiéru v nedeľu 15. januára o 18.20 hod. Nová kuchárska šou Pravidlá mojej ženy na obrazovkách Jednotky vystrieda po 13-tich rokoch reláciu Tajomstvo mojej kuchyne. Počas pracovných dní zase vystrieda dlhoročnú súťažnú šou 5 proti 5 podobná súťažná šou Traf to!

Kiná január Čítajte aj Kinotipy na január: Pitt, Robbie, Statham, Hanks, Butler, Grant... Do kín prichádzajú herecké hviezdy

Na nože

Na obrazovky Markízy v roku 2023 zavíta celosvetovo úspešná šou Kitchen Nightmares, v ktorej exceloval šéfkuchár Gordon Ramsay. V Česku aj na Slovensku šou pod názvom Áno, šéfe! výrazne spopularizoval šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

Šéfkuchár Martin Novák bude v reality šou Na... Foto: TV Markíza
Áno, šéfe! Šéfkuchár Martin Novák bude v reality šou Na nože poriadne prísnym kritikom.

V čisto slovenskej verzii pod názvom Na nože sa divákom predstaví prestížny šéfkuchár Martin Novák, ktorý si taktiež nekladie servítku pred ústa a vie byť poriadne prísnym kritikom. Z problémov sa bude snažiť vytiahnuť reštaurácie, ktoré sa z najrôznejších dôvodov ocitli v kríze, alebo sú dokonca na hranici krachu. Po nejakom čase do každej reštaurácie vráti so skrytou kamerou, aby preveril, či naozaj došlo k zlepšeniu.

Televízia Markíza už šéfkuchára Martina Nováka dostáva do povedomia divákov. Objavil sa na Farme, v Teleráne aj v relácii Reflex.

Bez servítky

Televízia JOJ bude mať aj tento rok v podvečernom vysielaní reality šou Bez servítky. Kuchárska šou, v ktorej nejde až tak o varenie, má za sebou úspešný rok. Podarilo sa jej ohroziť a napokon aj poraziť Oteckov. V tomto roku sa však bude musieť popasovať s novou konkurenciou. Markíza spúšťa denný seriál Mama na prenájom a Jednotka RTVS novú zábavno-vedomostná súťaž Traf to!. Obidve novinky budú mať premiéru v pondelok 9. januára.

Bez servítky rovnako vychádza licencovaného formátu, ktorý sa vo Veľkej Británii pod názvom Come dine with me vysiela už druhé desaťročie. Šou vysielala v minulosti aj televízia Markíza, ktorá ju držala na obrazovkách od roku 2009 až do júna 2017. Od 4. januára 2021 je šou súčasťou podvečerného vysielania televízie Joj, kde ju pripravuje tím, ktorý v minulosti produkoval šou Moja mama varí lepšie ako tvoja.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bez servítky #Pravidlá mojej ženy #Na nože