Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Táto streamovacia služba predčila aj Netflix: Prichádza novinka plná šovinizmu a patriarchátu

Od konca leta streamovacia služba Apple TV+ ponúka divákom jeden lepší seriál ako druhý.

30.10.2023 06:00
Lessons in Chemistry, brie larson, Foto:
Streamovacia služba Apple TV+ pred pár dňami uviedla novinku Lessons in Chemistry.
debata

Seriálový nával sa začal v júli, keď sa po takmer dvoch rokoch vrátil seriál Foundation (Nadácia) s druhou sériou. Toto vizuálne, ale dejovo pôsobivé dielo patrí medzi najlepšie kúsky, ktoré môžu diváci vidieť na streamovacích službách. V auguste prišla druhá séria Invázie (Invasion). Rovnako po dvojročnej pauze. V polovici septembra sa pridala tretia sériu najväčšieho diváckeho hitu Apple TV+ – The Morning Show. Zaujímavosťou je, že aj tento seriál dostal až dvojročnú pauzu spôsobenú kreatívnymi zmenami, ale aj končiacou pandémiou.

Lekáreň u Salvatora Čítajte aj Rekonštrukcia, ktorá vyráža dych. Legendárne priestory, ktoré roky chradli, sú opäť otvorené pre verejnosť

V novembri sa diváci môžu tešiť na akčný seriál Monarch: Legacy of Monsters, ktorý je priamo prepojený s filmovým univerzom okolo Godzilly.

Avšak v piatok 13. októbra mal premiéru nenápadnejší, ale o to lepší seriál. Novinka Lessons in Chemistry je malý klenot. Hlavnú úlohu stvárňuje herečka Brie Larson, ktorá sa v posledných rokoch zapísala do povedomia divákov ako superhrdinka Captain Marvel. V novembri dorazí do kín druhé pokračovanie.

Macíková Čítajte aj Nová vláda, noví hovorcovia: Pellegrini si do parlamentu priviedol dlhoročnú spolupracovníčku

V novom seriáli ukazuje svoje herecké kvality. Dej vráti divákov do 50-tych rokoch minulého storočia, keď panovalo presvedčenie o tom, kam patria ženy. Do kuchyne. Hlavná postava Elizabeth Zott je brilantnou chemičkou, špičkou v obore. Avšak v ceste jej kariéry stoja muži. Tvorcovia bez škrupúľ ukázali šovinizmus, patriarchát, diskrimináciu. Elizabeth sa však vynájde. Skončí síce v kuchyni, tam kam žena patrí, no využije to svoj prospech.

Baneery Dráčika Čítajte aj Dráčik má názor na všetko. Konflikt Izraela a Palestíny má podľa majiteľa jednoznačný dôvod

Stáva sa kuchárskou megahviezdou, ktorá prebúdza v ženách presvedčenie o tom, že môžu mať všetko, čo chcú – kariéru, deti, rodinu a byť šťastné. Vďaka jej televíznej šou, ktorú sledujú milióny môže predvádzať v kuchyni rôzne pokusy a zároveň mení vtedajšie USA od základov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Brie Larson #Apple TV Plus #Lessons in Chemistry