Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hollywoodski herci ponúkajú venčenie psa alebo večeru. Vydražiť si ich môžete v aukcii

Výťažok poputuje na pomoc štrajkujúcim hollywoodskym hercom a scenáristom.

17.09.2023 08:35
Lena Dunham Foto: ,
Herečka a scenáristka Lena Dunham na vyhlásení cien Gotham Independent Film Awards.
debata

Americkí herci vám kúpia večeru, vyvenčia psa alebo pomôžu vylúštiť krížovku. Teda v prípade, že sa vám takýto zážitok podarí vydražiť za pravdepodobne nemalú sumu v aukcii, ktorej výťažok poputuje na zdravotnú starostlivosť pre štrajkujúcich hollywoodskych hercov a scenáristov vo finančnej tiesni. Prihadzovať do aukcie je možné do 22. septembra, píše server BBC.

kino Čítajte aj Kiná budú praskať vo švíkoch. V nedeľu ponúknu veľké zľavy za vstupné

Hviezda seriálu Volajte Saulovi, sequelu oceňovaného Perníkového tatka, Bob Odenkirk zájde s tým, kto ponúkne najvyššiu sumu, na večeru v New Yorku alebo Los Angeles. V prípade, že to je pre výhercu príliš ďaleko, mu nechá doviezť jedlo z obľúbenej reštaurácie a povečeria s ním cez videohovor. Výška ponúknutej sumy zatiaľ presiahla 7100 dolárov.

Herci zo seriálu Perníkový tatko spoločne... Foto: Reuters, LUCY NICHOLSON
Perníkový tatko Herci zo seriálu Perníkový tatko spoločne pózujú po zisku cenu pre najlepší televízny seriál.

Určité limity má ponuka herca a producenta Adama Scotta (Odbor mestskej zelene), ktorý vezme vášho psa na hodinovú prechádzku – ale iba v Los Angeles. Záujemcovia zatiaľ ponúkli vyše 3000 dolárov.

Časť hercov sa rozhodla ukázať svoje výtvarné vlohy. Kým Lena Dunham (na titulnej foto) zo seriálu Girls ponúka nástennú maľbu, John Lithgow ocenený dvoma Oscarmi a niekoľkými Zlatými glóbusmi akvarelom zvečnia dražiteľovho psa.

V dramatickom seriáli získali  ocenenie... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
John Lithgow V dramatickom seriáli získali ocenenie "najlepší herec/ka" John Lithgow a Claire Foyová.

Medzi ďalšími ponukami je napríklad spoločný kurz keramiky či „existenciálny rozhovor“ spojený s lúštením krížovky, podpísaný klobúk alebo pieseň zložená priamo pre vás.

Slovensko prekvapí Čítajte aj Slovensko je krajina plná prekvapení. V novej kampani láka turistov na prekvapivé zážitky

Aukciu na platforme eBay organizuje charitatívna organizácia Union Solidarity Coalition, ktorú tento rok v máji na pomoc tým, ktorí sa kvôli štrajku ocitnú bez finančných prostriedkov, založili hollywoodski herci a scenáristi.

Hollywoodski scenáristi začali štrajkovať tento rok v máji, v júli sa k nim pripojili aj herci. Dôvodom štrajku sú nezhody s veľkými štúdiami a streamovacími gigantmi ohľadom platov, pracovných podmienok alebo aj zapojenie umelej inteligencie (AI) v priemysle.

Následkom štrajku sú bez práce aj zdravotnej starostlivosti tisíce ľudí, dopad má aj na mnoho filmov a seriálov, ktorých premiéry sa odsúvajú na neurčito.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #štrajk v Hollywoode