Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do kín sa vráti prvá časť Duny: Bude dostupná len pár dní, potom príde pokračovanie

Fanúšikovia filmu Duna sa už nevedia dočkať konca februára - do kín zavíta film Duna 2.

06.02.2024 10:22
Timothée Chalamet, duna, film Duna, Foto:
Tvorcovia filmu Duna sľubujú divákom epické dielo.
debata

Už na konci februára príde do kín očakávaná sci-fi snímka Duna: Časť druhá. Už tento týždeň si však budú môcť fanúšikovia a fanúšičky kvalitnej žánrovej kinematografie pripomenúť na plátnach príbeh prvej časti tejto epickej ságy. Kiná na celom svete, vrátane tých slovenských, nasadia film Duna (2021) do svojich programov od štvrtka 8. februára na obmedzený čas niekoľkých dní. Divákov však bude čakať prekvapenie.

Premietanie bude obohatené o exkluzívny obsah – pred filmom publikum z plátna pozdraví ústredná herecká dvojica (Timothée Chalamet a Zendaya) a po filme sa v doteraz nezverejnených záberoch predstaví blížiace sa pokračovanie.

Duna 2 Čítajte viac Trailer pokračovania filmu Duna vyrazil fanúšikom dych. Bude armáda jazdiť na piesočných červoch?

Kto vie, čo by povedal Frank Herbert, autor ikonickej sci-fi ságy zo šesťdesiatych rokov Duna, na nové spracovanie svojho príbehu? Obľúbil by si víziu kanadského režiséra Denisa Villeneuva?

Dej sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti a v centre pozornosti je unikátne korenie, ktoré je súčasťou piesku púštnej duny na planéte Arrakis. Je nesmierne vzácne, pretože predlžuje život, dokáže odomknúť plný potenciál človeka a má psychedelické účinky (kniha bola napísaná v ére hippies…). Ale predovšetkým je toto korenie potrebné na fungovanie vesmírnej navigácie. Bez neho by nebol možný pohyb po vesmíre, je preto strategickou komoditou.

Muž s výnimočným darom

V centre príbehu z ďalekej budúcnosti stojí Paul Atreides – mladý muž s výnimočným darom. Bol mu predurčený osud, ktorému nemôže rozumieť a ktorého naplnenie ho bude stáť mnoho trápenia. Musí sa dostať na najnebezpečnejšiu planétu vesmíru, aby zaistil bezpečnú budúcnosť pre svoju rodinu a svoj ľud. Práve tam, na planéte Arrakis, je možné nájsť vzácne korenie. Paul a jeho rod však nie sú jedinými, kto si robí na planétu a jej zásoby nárok. Črtá sa konflikt, v ktorom prežijú len tí, čo dokážu čeliť svojmu strachu.

Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba Čítajte viac Krotitelia duchov sa vracajú: Nový trailer sľubuje poriadnu dávku napätia

V hlavnej úlohe žiari čoraz obľúbenejší Timothée Chalamet, pre ktorého bola práve Duna dôležitým míľnikom v hereckej kariére. Minulý rok zahviezdil aj vo filme Wonka. Spoločnosť mu robí prvotriedny ansámbel, tvorený známymi menami ako Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Josh Brolin, Javier Barden, Stellan Skarsgård či Dave Bautista.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Duna